Ο Ζελένσκι επιστρατεύει τώρα καταδίκους μετά το άγριο ξύλο σε εκείνους που δεν θέλουν να πολεμήσουν για το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας

Καταδίκους επιστρατεύει τώρα η Ουκρανία για να πολεμήσουν στο μέτωπο, μετά το άγριο ξύλο σε όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν, από αυτούς που δεν κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα, καθώς βλέπουν τις απώλειές της σε έμψυχο δυναμικό να μεγαλώνουν διαρκώς.

Ειδικότερα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων, την ώρα που οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης στο Κίεβο και της ουκρανικής διασποράς έχουν αυξηθεί.

“Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν” δήλωσε ο Ολέξιι Χοντσαρένκο, ένας από τους βουλευτές, μέσω ανάρτησης του στο Telegram.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με έλλειψη εθελοντών στρατιωτών, εργαζόταν επί πολλούς μήνες πάνω στο κείμενο αυτό που είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα αύξηση των ποινών για τους ανυπότακτους, και διεύρυνσης του ορίου ηλικίας όσων καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό από τα 27 στα 25 έτη.

Οι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πολεμήσουν σε μια μάχη που χάνουν, όπως όλα δείχνουν, ενώ ζουν υπό τον φόβο νέου διατάγματος Ζελένσκι για κινητοποίηση. Οουκρανικός στρατός συνεχίζει να εγκαταλείπει τις θέσεις του και να υποχωρεί, παραδίδοντας τη μία πόλη μετά την άλλη και τη Ρωσία να προελαύνει, ενώ ακόμα και οι ξένοι μισθοφόροι αρνούνται πλέον να πολεμήσουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...