Ο Βασίλης Σκουρής αποκαλύπτει μυστικές δημοσκοπήσεις – Κόλαφος για Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα Τέμπη «γονατίζουν» την κυβέρνηση και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στο πολιτικό παιχνίδι, την ίδια στιγμή που τα κόμματα που κυβέρνησαν και βρίσκονται στην αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό κομμάτων που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στα επιτελεία.

Διαβάστε στη συνέχεια τι αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουρής στο dnews.gr:


Η Νέα Δημοκρατία όχι απλώς δεν ανακάμπτει αλλά συνεχίζει να έχει απώλειες, ενώ τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου για το κυβερνών κόμμα είναι κάτω από το ποσοστό που σημείωσε στις ευρωεκλογές. Σε κάποιες μάλιστα εξ αυτών δεν αγγίζει καν το 25%!
Είναι δε χαρακτηριστικό πως η αλλαγή στρατηγικής με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αντώνη Σρόιτερ όχι απλώς δεν απέδωσε αλλά επιδείνωσε το κλίμα. Πολύ δε περισσότερο καθώς η νέα στρατηγική του πρωθυπουργού άλλαξε εν τη γενέσει της, με επιστροφή στην παλαιά γραμμή, γραμμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «συγκάλυψη». Χαρακτηριστικό είναι, επίσης πως επιπλέον φθορά αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, που αποτελεί το βασικό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας.
Πτώση αντιμετωπίζει όμως και το ΠΑΣΟΚ, παρά τη στροφή που επίσης έκανε η ηγεσία του ανεβάζοντας κατά πολύ τους τόνους απέναντι στον Κυριάκο. Παρά δε τη φθορά του πρωθυπουργού, δεν δείχνει να μεταβάλλεται ουσιαστικά η «πρωθυπουργική εικόνα» του Νίκου Ανδρουλάκη.
Στασιμότητα εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να βλέπει μπροστά του τη Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΚΚΕ, ενώ προοπτικά αν δεν αλλάξουν οι τάσεις ενδέχεται να απειληθεί και από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τα ποσοστά για την εικόνα του Σωκράτη Φάμελλου πάντως είναι πολύ κοντά στα ποσοστά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Οι λεγόμενες «αντισυστημικές» δυνάμεις, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, είναι αυτές που ενισχύονται περισσότερο. Εντύπωση προκαλεί η συμπαγής βάση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Ισχυρό δε παραμένει και το ΚΚΕ, που αμφισβητεί το σύστημα από εντελώς διαφορετική σκοπιά.
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η αμφισβήτηση της δικαιοσύνης ως προς το ρόλο της στη συγκάλυψη που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι συντελέστηκε και συνεχίζει να υπάρχει ως επιλογή. Τα 3/4 των πολιτών αμφισβητεί τη δικαιοσύνη, κάτι που προφανώς κινήσεις αντιπερισπασμού και θυματοποίησης της ηγεσίας της δεν μπορεί να αναιρέσει. Όλοι φυσικά πρέπει να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης λειτουργού της δικαιοσύνης, ώστε να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της και όχι για να συγκαλύπτονται οι …συγκαλύψεις!
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και πολλά ακόμα. Αλλά αυτά προσεχώς…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;