Ο ανασχηματισμός του Άδωνι

Μία ειδική τροπολογία που αναμένεται να προωθηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα των Οργανισμών του τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει λάβει ήδη το «πράσινο φως» από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να αλλάξει προέδρους και επικεφαλής φορέων και να τοποθετήσει πρόσωπα που εκείνος θα επιλέξει, για να μπορέσει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει.

Η τροπολογία, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, θα δίνει τη δυνατότητα μέχρι να προκηρυχθεί μία θέση μέσω του ΑΣΕΠ, να μπορεί να τοποθετηθεί προσωρινός πρόεδρος χωρίς όμως να υπάρχει στην θητεία του χρονικό όριο. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία μπορούν να δοθούν εξάμηνες παρατάσεις, γεγονός που όμως δημιουργεί δυσκολίες καθώς θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις.

Επειδή, ωστόσο, είναι άγνωστο πότε θα είναι έτοιμος ο μηχανισμός του ΑΣΕΠ ώστε να γίνει διαγωνισμός για διάφορες θέσεις, όπως για παράδειγμα στον ΕΟΦ, στον ΙΦΕΤ αλλά και σε άλλους μεγάλους Οργανισμούς όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη τροπολογία για να προχωρήσει στον δικό του «ανασχηματισμό» προσώπων.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο ethnos.gr ότι ο Άδωνις θέτει δύο κριτήρια για τα πρόσωπα που θα επιλέξει:

  • να είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του και
  • να γνωρίζουν το αντικείμενο καλά ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις αλλαγές που προτίθεται να κάνει σε διάφορους φορείς του τομέα της υγείας.
  • Τα πρόσωπα

Ήδη πάντως, όπως σημειώνουν διασταυρωμένες πηγές του ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας έχει προτείνει σε πρόσωπα του τομέα της υγείας να αναλάβουν διάφορους φορείς, θέτοντας όμως «σιωπητήριο» ώστε να μη μαθευτούν.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και πολλά στελέχη που τα ίδια διαρρέουν ότι δέχτηκαν προτάσεις για να αναλάβουν υψηλές θέσεις, κάτι όμως που διαψεύδεται.

Όπως επιμένουν πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να προχωρήσει στον «ανασχηματισμό» του τις επόμενες εβδομάδες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις μεταρρυθμίσεις που έχει μελετήσει.

Ήδη άλλωστε προχώρησε σχεδόν αθόρυβα στην απομάκρυνση όλου του Δ.Σ. του ΟΔΙΠΥ ζητώντας τις παραιτήσεις από την Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αλλά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Προς ώρας δεν έχει διορίσει νέο ΔΣ, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας έλεγαν στο ethnos.gr, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να επισπεύσει τις αλλαγές στα πρόσωπα ώστε να μην έχει εμπόδια σε όσα σχεδιάζει, γι’ αυτό και η σχετική τροπολογία αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...