Ο Αλαφούζος προσπαθεί να κλείσει τις «πληγές» στον ΣΚΑΪ – Η Σία Κοσιώνη δεν «κατάπιε αμάσητο» πως θα την πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων

Τις νέες και παλιές, βαθιές και ακόμη ανοικτές «πληγές» που άφησε επιχειρηματικά και ηθικά η Εύη Κουτσαυτάκη, μέχρι προχθές διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΙ, επιχειρεί να κλείσει την «επόμενη ημέρα» της αποχώρησης της εξ απορρήτων του, ο πρόεδρος του καναλιού, Γιάννης Αλαφούζος. Όσοι γνωρίζουν καλά τον «πράσινο» πρόεδρο υποστηρίζουν ότι υιοθετεί σε απόλυτο βαθμό το γνωστό δόγμα του Γάλλου γιατρού και συγγραφέα, «ψυχογράφου» των ασταθών, παρορμητικών και οξύθυμων μαζών, Γκυστάβ Λε Μπον, σύμφωνα με τον οποίο «λίγο ενδιαφέρουν οι απώλειες… η επιτυχία πηγαίνει με το μέρος εκείνου που γνωρίζει να τις αντιμετωπίζει με το μεγαλύτερο σθένος».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ωριμάσει επιχειρηματικά, ίσως και να έχει σκληρύνει, να έχει «δέσει» ως ηγέτης, πιθανόν να μην έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν, οπότε και αυτό-ονομαζόταν «Κύριος Θλιμμένος».

Πράγματι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα στις αρχές του 2000, άρχισε να αναμειγνύεται ενεργά στα εσωτερικά του σταθμού του, και όχι μόνο στο πρόγραμμα. Το 2002, μετά την αναμόρφωση του ραδιοφώνου και έχοντας ανοικτές παρτίδες με την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δημιούργησε την εκπομπή «Χαμαιτυπείο», αξιοποιώντας την παλαιότερη αναφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε βάρος του σταθμού. Στη νυχτερινή ζώνη, με εναλλασσόμενους δημοσιογράφους, λέγονταν μεγάλες αλήθειες για την πολιτική ζωή του τόπου. Στην εκπομπή αυτή τακτική παρουσία είχε ο «Κύριος Θλιμμένος». Με το ψευδώνυμο αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία στην εκπομπή, είτε τηλεφωνικά είτε διά ζώσης. Οι παρεμβάσεις αυτές προκαλούσαν αίσθηση και μετά από ένα διάστημα κόπηκαν «μαχαίρι».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έπαιξε κι έχασε
Ο Γιάννης Αλαφούζος

Ωστόσο η θλίψη δεν ταιριάζει στον Mr ΣΚΑΙ. Έγινε δύναμη και η οργή μετατράπηκε σε ορμή… Έτσι επόμενο κρίσιμο milestone αποτελεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση, που όρισε ήδη ο πρόεδρος του ΣΚΑΙ προφανώς εν βρασμώ ψυχής, την ημέρα του «εξοστρακισμού» της Εύης Κουτσαυτάκη – για τις 30 Ιουλίου, οπότε οι μέτοχοι της μητρικής εταιρείας του ομίλου ΣΚΑΪ, της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.», θα συσκεφθούν με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η μέχρι πρότινος σύνθεσή του είχε εκλεγεί μόλις πέρυσι τον Μάρτιο, με πρόεδρο τον Γιάννη Αλαφούζο, αντιπρόεδρο τον Γιάννη Σπανολιό και διευθύνουσα σύμβουλο την Εύη Κουτσαυτάκη. Που αποτελεί πλέον παρελθόν.

Για τον Γιάννη Αλαφούζο σημασία έχει τώρα ο ανθρώπινος παράγων. Αν και προσώρας θα ασχοληθεί ο ίδιος με το management, στη μεθεπόμενη ημέρα της διοίκησης θα αναζητηθεί το πρόσωπο εκείνο που θα εγγυηθεί να επαναφέρει τον όμιλο σε αναπτυξιακή τροχιά. Και φυσικά όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (ΣΚΑΙ TV, SKAI Radio, skaitv.gr, skai.gr, bwin ΣΠΟΡ FM κ.α.). Στελέχη του περιβάλλοντος του προέδρου υποστηρίζουν ότι «η πόρτα είναι πάντα ανοικτή» για τον πάλαι διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού, Κώστα Κιμπουρόπουλο.

Η Σία Κοσιώνη ενώ μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ
Η Σία Κοσιώνη

Η Σία Κοσιώνη που ευτυχώς δεν είναι τόσο ευκολόπιστη ούτε τόσο εύθικτη για να «καταπιεί αμάσητο» ότι δήθεν ο εργοδότης της θα την πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων για κάτι ψιλά νούμερα τηλεθέασης που χάθηκαν στο τερέν της «αρένας» της τηλεθέασης. Ο Άρης Ποστοσάλτε που δέχθηκε να βγει στο γυαλί επειδή του το ζήτησε ο επιστήθιος φίλος, κάτι περισσότερο από καλό αφεντικό του τόσα χρόνια.

-Απόσπασμα από ρεπορτάζ της Σόνιας Χαϊμαντά στο mononews

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;