Ο Αγοραστός δηλώνει «Ιφιγένεια» για Τέμπη και κακοκαιρία Daniel

Ο Κώστας Αγοραστός όσον αφορά στην κριτική που ασκείται εναντίον του για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και την καταστροφική κακοκαιρία Daniel δηλώνει «Ιφιγένεια», μιλώντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, , ισχυρίστηκε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια… “Ιφιγένεια”, το λέει ο κόσμος έξω, η κοινή γνώμη για εμένα και τις καταστάσεις αυτές που βιώνω. Αισθάνομαι την αδικία, και για τον Daniel και το δυστύχημα στα Τέμπη».

Όσον αφορά στο μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη ο Κώστας Αγοραστός ισχυρίστηκε ότι: «Θεωρούν ότι έδωσα εντολή να πέσει πίσσα εκεί που είναι το εκκλησάκι τώρα, ενώ η Περιφέρεια είχε απλά υποστηρικτικό ρόλο, υπεύθυνες ήταν οι προανακριτικές αρχές, δεν αποφάσιζα εγώ. Λοιδορήθηκα, προπηλακίστηκα, δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, και το θεωρώ άδικο να ταυτιστώ εγώ με το δυστύχημα στα Τέμπη. Ας ψάξουν ότι θέλουνε, αρκεί να υπάρχει δικαιοσύνη».

Ο ίδιος πρόβαλε μετ΄επιτάσεως τη στήριξη που είχε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα «σε σημείο που μέχρι και κάποιοι δυσαρεστήθηκαν που δέχθηκα στήριξη από το Μαξίμου. Παρερμήνευαν όμως τα πάντα και στοχευμένα. Τα γεγονότα είναι αυτά που έγιναν και ο κόσμος τα ξέρει, μόνο η Περιφέρεια είχε κάνει αντιπλημμυρικά, κανείς Δήμος και καμία Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Ο Κώστας Αγοραστός στη συνέχεια υποστήριξε ότι έχει κάνει λάθη σε αποφάσεις του και χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα ανέφερε ότι «εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους που ενώ ήθελα να τους βοηθήσω με εκβίαζαν στις εκλογές, έδωσα αρμοδιότητες σε όλους και εμπιστευόμουν πολλούς λάθος ανθρώπους».

Νέα δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση του μπαζώματος του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών προκύπτουν από την αποκάλυψη πως αυτή αποφασίστηκε σε άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, το βράδυ της 3ης Μαρτίου στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Mega στη συνάντηση ήταν ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς. Παρόντες ήταν και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών η πρόταση της πλήρης διαμόρφωσης του χώρου των Τεμπών υπήρξε με επίκληση την άμεση έναρξη των δρομολογίων των τρένων, όπως ειπώθηκε τότε, και έτσι ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα η διαδικασία. Ενώ έγινε όλη η διαδικασία μεταξύ 4ης και 6ης Μαρτίου, τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν εκ νέου στις 29 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ούτε ο κ. Αγοραστός είχε αναφέρει κάτι στο υπόμνημά του αλλά ούτε ο κ. Τριαντόπουλος είχε αναφέρει κάτι για αυτήν τη σύσκεψη, στην Εξεταστική Επιστροή της Βουλής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε με στελέχη της Πυροσβεστικής και με την ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη σχετική συνάντηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ