Ο Έλον Μασκ φτιάχνει πανίσχυρο κατασκοπευτικό σύστημα εκατοντάδων δορυφόρων για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων αναπτύσσει η SpaceX του Έλον Μασκ, για λογαριασμό αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλόυμενο πέντε πηγές με γνώση της σχετικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το δίκτυο των δορυφόρων κατασκευάζεται από τη Starshield, μονάδα της SpaceX, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπεγράφη το 2021 με την RNO, υπηρεσία πληροφοριών αρμόδια για τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της χώρας.

Θα παρακολουθούν οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο

Εάν το project πετύχει, θα ενισχύσει αισθητά την ικανότητα της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ να εντοπίζουν γρήγορα πιθανούς στόχους σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, υποστήριξαν οι αξιωματούχοι που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

Οι δορυφόροι μπορούν να παρακολουθούν στόχους στο έδαφος και να μοιράζονται αυτά τα δεδομένα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού, εξήγησαν οι ίδιες πηγές.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταγράφονται γρήγορα συνεχείς εικόνες των δραστηριοτήτων στο έδαφος σχεδόν οποιουδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο.

Ολοένα και πιο στενές οι σχέσεις Μασκ με μυστικές υπηρεσίες και Πεντάγωνο
Το συμβόλαιο σηματοδοτεί την αυξανόμενη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες και το Πεντάγωνο σε μία εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει συγκρουσθεί με την κυβέρνηση Μπάιντεν, ενώ προκάλεσε διαμάχη για τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίες Starlink στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Γίνεται φανερή η αυξανόμενη εμπλοκή της SpaceX σε project ασφαλείας των ΗΠΑ, ενώ αποκαλύπτεται και η ολοένα και μεγαλύτερη σημασία που δίνει το Πεντάγωνο σε τεράστια δορυφορικά συστήματα χαμηλής τροχιάς που στοχεύουν στην υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων.

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει πότε θα είναι λειτουργικό το νέο δίκτυο δορυφόρων και δεν μπορούσε να καθορίσει ποιες άλλες εταιρείες αποτελούν μέρος του προγράμματος με τα δικά τους συμβόλαια.

Τι είπαν οι εμπλεκόμενοι

Η SpaceX, η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης δορυφόρων στον κόσμο δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το Πεντάγωνο παρέπεμψε στη Space X και την NRO.

Η ΝRO αναγνώρισε την αποστολή του να αναπτύξει ένα εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα και τις συνεργασίες του με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του Reuters

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...