Ο άγνωστος «Χ» στις 21 Μαΐου

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των κομματικών επιτελείων το επόμενο διάστημα έχει να κάνει με την κατηγορία των νέων ψηφοφόρων. Νέων σε ηλικία αλλά και ψηφοφόρων για πρώτη φορά.

Και αυτό, γιατί τα νούμερα είναι μεγάλα και από τη στάση που θα κρατήσει η ηλικιακή κατηγορία 17 έως 34 ετών, μπορούν να αλλάξουν πολλά.

Tο σύνολο αυτής της κατηγορίας αριθμεί 2,5 εκατ. ψηφοφόρους. Εξ αυτών, οι νέοι από 17 έως 24 ετών αριθμούν 940.000 και οι ψηφοφόροι από 25 έως 34 ετών, αριθμούν 1,5 εκατομμύρια. Οπως είναι απολύτως προφανές η στάση τους στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής, είναι «όλα τα λεφτά»!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.