Οργή των δικαστών για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Φλωρίδη

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την Δικαιοσύνη, όπως το χαρακτηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών, έρχεται προς ψήφιση σχεδόν ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οπως μεταδίδει το olympia.gr οι δικαστές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση είναι εσκεμμένη με στόχο όλα τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων, προκειμένου οι αλλαγές που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, να περάσουν απαρατήρητες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένονται ηχηρές παρεμβάσεις.

Ηχηρό “όχι” των δικαστών

Οι Ολομέλειες των Δικαστηρίων της χώρας η μία μετά την άλλη τάσσονται κατά της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης.

Μετά τις Ολομέλειες των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας και Πειραιά και το μεγαλύτερο Ειρηνοδικείο της χώρας, το Ειρηνοδικείο Αθηνών καταψήφισε με ψήφους 75 έναντι 14 τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Το σκεπτικό των αποφάσεων επικεντρώνεται στην προχειρότητα της μεταρρύθμισης, με την οποία επιχειρείται ν’ αλλάξει η δομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλει στην επιτάχυνση αυτής.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγας εμμένει σ’ ένα σχέδιο νόμου, το οποίο διχάζει το Δικαστικό Σώμα, γιατί τίθενται ζητήματα προσβολής της αρχής της Δικαστικής Ανεξαρτησίας και της αρχής της ισότητας.

Η σύνταξη του σχεδίου νόμου έγινε από άγνωστους συντάκτες, καθότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης αρνείται να συγκροτήσει νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, όπως δηλώνει σ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαρρέει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο δεν αποτελεί τη ριζική μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, που προσδοκούν οι πολίτες, ώστε να απολαμβάνουν αποτελεσματική, ταχεία και ποιοτική Δικαιοσύνη αλλά ένα σχέδιο νόμου που απαξιώνει το θεσμό και η συνταγματικότητα του οποίου θα κριθεί σύντομα από τα Δικαστήρια.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...