Οργή των δικαστών για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Φλωρίδη

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την Δικαιοσύνη, όπως το χαρακτηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών, έρχεται προς ψήφιση σχεδόν ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οπως μεταδίδει το olympia.gr οι δικαστές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση είναι εσκεμμένη με στόχο όλα τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων, προκειμένου οι αλλαγές που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, να περάσουν απαρατήρητες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένονται ηχηρές παρεμβάσεις.

Ηχηρό “όχι” των δικαστών

Οι Ολομέλειες των Δικαστηρίων της χώρας η μία μετά την άλλη τάσσονται κατά της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης.

Μετά τις Ολομέλειες των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας και Πειραιά και το μεγαλύτερο Ειρηνοδικείο της χώρας, το Ειρηνοδικείο Αθηνών καταψήφισε με ψήφους 75 έναντι 14 τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Το σκεπτικό των αποφάσεων επικεντρώνεται στην προχειρότητα της μεταρρύθμισης, με την οποία επιχειρείται ν’ αλλάξει η δομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλει στην επιτάχυνση αυτής.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγας εμμένει σ’ ένα σχέδιο νόμου, το οποίο διχάζει το Δικαστικό Σώμα, γιατί τίθενται ζητήματα προσβολής της αρχής της Δικαστικής Ανεξαρτησίας και της αρχής της ισότητας.

Η σύνταξη του σχεδίου νόμου έγινε από άγνωστους συντάκτες, καθότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης αρνείται να συγκροτήσει νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, όπως δηλώνει σ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαρρέει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο δεν αποτελεί τη ριζική μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, που προσδοκούν οι πολίτες, ώστε να απολαμβάνουν αποτελεσματική, ταχεία και ποιοτική Δικαιοσύνη αλλά ένα σχέδιο νόμου που απαξιώνει το θεσμό και η συνταγματικότητα του οποίου θα κριθεί σύντομα από τα Δικαστήρια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού