Οργή από τους τρίτεκνους κατά Μητσοτάκη για την αθέτηση των υποσχέσεων για στήριξη

Οργή κατά της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τους «τρίτεκνους» για την αθέτηση των υποσχέσεων όσον αφορά στην ενίσχυσή τους.

Συγκεκριμένα, με ανακοινώσεις τους, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων και η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη για αοριστίες, ψέματα, μικροπολιτική και υποκρισία με αφορμή όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη υποσχόταν εδώ και μήνες ότι τον Μάιο θα ανακοινωθεί το εθνικό σχέδιο για το Δημογραφικό, κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» σε ένα συνέδριο στο οποίο κανένα νέο στήριξης δεν ανακοινώθηκε, παρά μόνο ένα αναμάσημα παλαιότερων, προκαλώντας την οργή των τριτέκνων.

«Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε στα ειδησεογραφικά sites και κανάλια να διαλαλούν ότι θα έχουμε σοβαρή “θετική ανατροπή” στον χαρακτηρισμό ως πολυτέκνους και τους τριτέκνους. Αυτό το διακύβευμα ξεκίνησε αρχές Μαρτίου με δηλώσεις της “αρμοδίας” υπουργού, σε διάφορα κανάλια και ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και με ιδιαίτερη έπαρση, ότι θα γίνει αυτή η ανατροπή και ότι ευρίσκεται σε συνεννόηση και με εκπροσώπους πέραν των άλλων και με τους τριτέκνους. Ουδέν ψευδέστερον, ουδέν ανακριβέστατον» υπογραμμίζει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων και προσθέτει ότι «σε συνάντησή μας με τον κ. Πρωθυπουργό σε μια από τις εξορμήσεις του για τις ευρωεκλογές μάς απάντησε ότι “μην ανησυχείτε, θα είσθε ικανοποιημένοι”, αλλά σε ερώτησή μας εάν θα εξομοιωθούν οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ. Και ότι στις ανακοινώσεις που θα έκανε την Πέμπτη 23/5/2024 θα ανακοίνωνε “ΣΟΒΑΡΆ” μέτρα και για τους τριτέκνους. Ο κ. Πρωθυπουργός δεν πέρασαν δύο ημέρες και το λησμόνησε. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Μόνο λόγια, μόνο αοριστολογίες, μόνο αμπελοφιλοσοφίες και γενικόλογες εκφράσεις».

Επιπλέον, κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι «αν και γνωρίζει ότι ο δείκτης γονιμότητας για να ανανεωθεί ο πληθυσμός πρέπει να είναι στο 2,1 (δηλαδή πάνω από 2 παιδιά), δεν ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για το Δημογραφικό», και τον καλούν να αποφασίσει σοβαρά και όχι αποσπασματικά μέτρα, καθώς το δημογραφικό πρόβλημα δεν λύνεται με δημοσιεύματα και αοριστίες. «Το πρόβλημα είσθε εσείς που δεν θέλετε, όχι δεν μπορείτε. Το κόστος που θα απαιτηθεί δεν πρόκειται να επηρεάσει την οικονομία της χώρας επί το δυσμενέστερο. Απεναντίας θα συμβάλει θετικά στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και πρωτίστως στο μέλλον της Πατρίδος μας» καταλήγουν.

«Συνέδριο για το Δημογραφικό χωρίς κοινωνικούς φορείς και με τη συμμετοχή τραπεζικών οργανισμών που ξεσπιτώνουν οικογένειες είναι καλή “συνταγή”» διερωτάται η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος, με αφορμή την απαράδεκτη φιέστα-εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Το Δημογραφικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να περιμένει. Αποτελεί πρώτης προτεραιότητας εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα» σημειώνει και καλεί «την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό σήμερα και πριν τις Ευρωεκλογές να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία για να συναποφασίσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο το Εθνικό Σχέδιο Δράσεων για το Δημογραφικό. Οι τρίτεκνοι έχουν χορτάσει από υποσχέσεις στο παρελθόν από αρκετές κυβερνήσεις και ως το σήμερα. Για αυτό έχουν μάθει να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να τιμωρούν αν χρειαστεί (και το έχουμε αποδείξει)».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ