Ομοφοβικός – τριτοκοσμικός εμετός στην Κέρκυρα: «Εμείς καίμε Κασσελάκη» (pic)

Δεν έχουν τέλος τα ομοφοβικά περιστατικά στη χώρα μας. Μετά το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε και νέο στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα corfupress.com, το καρναβάλι στην περιοχή Μωραΐτικα της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε με κάποιους να προχωρούν στην απαράδεκτη κίνηση να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να κάψουν ομοίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Το ομοίωμα περιλάμβανε μια φωτογραφία του ίδιου, με έντονα βαμμένα χείλια, ροζ μακριά περούκα, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια. Να σημειωθεί πως στους διοργανωτές περιλαμβάνονται πολιτιστικά σωματεία και Σύλλογος Γονέων.

Φουντώνουν οι αντιδράσεις

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε δεκτή από πολλά αρνητικά σχόλια στα social media ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κανείς δεν έσπευσε να αντιδράσει στη δημιουργία του συγκεκριμένου ομοιώματος ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση.

Ομοφοβικό παραλήρημα σε καρναβάλι στην ΚέρκυραΟμοφοβικό παραλήρημα σε καρναβάλι στην Κέρκυρα

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Μελιτειέων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ τόνισε πως «αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε».

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται:

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας: «Αυτό δεν είναι σάτιρα»

Ο δήμαρχος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του καταδίκασε το γεγονός και ελπίζει «τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε σε δήλωσή του: «Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Κοσμάς: «Δηλώνω ντροπή και πλήρη άγνοια για το συμβάν»
Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, Π. Κοσμάς εξέφρασε την αντίθεσή του με όσα συνέβησαν και ενημέρωσε πως έχει ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ για να ληφθούν αποφάσεις συλλογικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...