Ομολογία ενοχής η συνέντευξη του Μητσοτάκη – Η συγκάλυψη και το παράνομο φορτίο

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού αποτελεί ομολογία ενοχής», σημειώνει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της με την οποία σχολιάζει την συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι γνώριζε το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας και διαβεβαίωνε κατηγορηματικά πως δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο και τίποτα εύφλεκτο, κατηγορώντας μάλιστα όσους έθεταν ερωτήματα ως οπαδούς θεωριών συνωμοσίας.

Σήμερα μας λέει ότι παραπλανήθηκε από την Πυροσβεστική και την Hellenic Train, επιβεβαιώνοντας πως παραπλάνησε την κοινή γνώμη προκαταλαμβάνοντας παράλληλα την εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο-πολύ, ισχυρίστηκε ότι το μπάζωμα – άρα η αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος – έγινε για να διευκολυνθεί η αναζήτηση σορών. Την ώρα που η κοινωνία θρηνούσε, η κυβέρνηση οργάνωνε τη συγκάλυψη.

Ο κ. Μητσοτάκης αδειάζει τους βουλευτές του, ομολογώντας ανοιχτά και δημόσια ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έκανε τη δουλειά της στην εξεταστική επιτροπή, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μεθοδευμένο φιάσκο με στόχο τη συγκάλυψη.

Παραδοχή που καθιστά ακόμα πιο φαιδρά τα περί προανακριτικής επιτροπής.

Η θλιβερή εμφάνιση του ενοχλημένου και αμήχανου κ. Μητσοτάκη φανερώνει τον φόβο του απέναντι στη λαϊκή οργή και το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή του. Η ανοχή της κοινωνίας εξαντλήθηκε. Η συγκάλυψη τελειώνει, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;