Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Νεκρός, εκκενώσεις και σπίτια στάχτη στην Κερατέα – Άνεμοι-φονιάδες τροφοδοτούν τη φωτιά στην Αττική

Κερατέα: Νεκρός 76χρονος, εκκενώσεις 17 οικισμών, 124 απεγκλωβισμοί και τιτάνια μάχη με ανέμους-φονιάδες. Ορατός από το διάστημα ο καπνός


Ανείπωτη τραγωδία και βιβλική καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Μανούτσο Κερατέας μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό ηλικιωμένο και δεκάδες σπίτια καμένα. Οι άνεμοι 7-8 μποφόρ λειτούργησαν σαν φλόγιστρο, σπρώχνοντας τις φλόγες μέσα σε οικισμούς και αγροτοδασικές εκτάσεις, χωρίς να αφήνουν περιθώρια ελέγχου.


Μάχη σε πολλά μέτωπα – Καίγονται Θυμάρι, Τριανταφυλλιά, Μαλιαστέκα, Δημολάκι, Χάρβαλο

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη σε πολλαπλές εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται βόρεια του Θυμαριού και της Τριανταφυλλιάς, ενώ οι επίγειες δυνάμεις παλεύουν σε Μαλιαστέκα, Δημολάκι και Χάρβαλο.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής:

  • Νεκρός 76χρονος στο Τογάνι Κερατέας, βρέθηκε απανθρακωμένος σε πλινθόκτιστο κτίσμα.
  • Δεκάδες σπίτια και περιουσίες κατεστραμμένες.

Τιτάνια κινητοποίηση: 264 πυροσβέστες, 13 αεροπλάνα, 15 ελικόπτερα

Στο πεδίο βρίσκονται:

  • 264 πυροσβέστες
  • 10 πεζοπόρες ομάδες
  • 79 οχήματα
  • Εθελοντές, υδροφόρες της Περιφέρειας και μηχανήματα έργου.

Από αέρος επιχειρούν 13 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα (2 συντονιστικά), τα οποία θα ξαναπετάξουν με το πρώτο φως της ημέρας για να χτυπήσουν τα ενεργά μέτωπα.


124 απεγκλωβισμοί – Μαζικές εκκενώσεις 17 οικισμών

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη απομακρύνει 124 πολίτες, ανάμεσά τους 35 ηλικιωμένους από γηροκομείο στην Παλαιά Φώκαια.
Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι: Δροσιά, Χάρβαλο, Μαλιαστέκα, Αγίασμα, Δημολάκι, Συντερίνα, ΑΤΕ, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά, Χάρακας, Τριανταφυλλιά, Θυμάρι, Καταφύγι, Φέριζα, Όλυμπος.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε ετοιμότητα με 3 πλωτά, ενώ το ΕΚΑΒ επιχειρεί με 12 ασθενοφόρα και 2 Κινητές Μονάδες.


Καπνός 240 χλμ σε 4 ώρες – Ορατός από το διάστημα

Το AtmoHub κατέγραψε εντυπωσιακά –και ανησυχητικά– στοιχεία: ο καπνός έφτασε στα Αντικύθηρα σε μόλις 4 ώρες, διανύοντας 240 χλμ με 60 χλμ/ώρα, ενώ μεταφερόμενα νέφη καπνού από πυρκαγιές στην Τουρκία έχουν ήδη επηρεάσει την ποιότητα του αέρα στην Αθήνα.


Νέες εστίες και ακραίος κίνδυνος

Το βράδυ, τρεις νέες εστίες ξέσπασαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, τέθηκαν όμως γρήγορα υπό έλεγχο.
Σήμερα, η Πολιτική Προστασία δίνει συναγερμό κατηγορίας 5 για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία και Κύθηρα.

Μόνο το τελευταίο 48ωρο έχουν εκδηλωθεί 114 νέες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου