Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός όλων των ομογενών από το Σουδάν

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για όλα όσα αυτές πρεσβεύουν όπου και αν χρειαστεί να επιχειρήσουν, όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες. Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για τη χθεσινή επιτυχημένη επιχείριση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών από το Σουδάν.

   «Με μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων φέραμε πίσω στην πατρίδα ασφαλείς από το Σουδάν και τους τελευταίους εγκλωβισμένους Έλληνες συμπολίτες μας» προσθέτει.

   «Με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο βρεθήκαμε χθες στην αίθουσα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό την επιτυχημένη και άριστη σε σχεδίαση, οργάνωση και υλοποίηση επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης Ελλήνων και ξένων υπηκόων στην αεροπορική βάση Wadi Seidna βόρεια του Χαρτούμ στο Σουδάν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ» επισημαίνει.

   «Αργά το βράδυ με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά υποδεχθήκαμε στην αεροπορική βάση Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε στην πατρίδα ασφαλείς τους τελευταίους 20 Έλληνες συμπολίτες μας και 19 πολίτες ξένων κρατών (1 από Γερμανία, 4 από Ισπανία, 5 από Ολλανδία, 1 από Σερβία, 8 από Φιλιππίνες)» συνεχίζει.

   «Εκεί είχε την ευκαιρία να τους υποδεχθεί, να συνομιλήσει μαζί τους και να τους καλωσορίσει πίσω στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος για μία ακόμη φορά εξήρε το δύσκολο έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και συνεχάρη τα στελέχη μας για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους» ανέφερε.

   «Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ και εγώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δύσκολη και σύνθετη επιχείρηση» καταλήγει ο Ν. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις