«Ολέθριο θέαμα…» – Προειδοποιεί για τo χειρότερo ο ΠΟΥ μετά τις εικόνες από τα πλήθη φιλάθλων

Για τα χειρότερα προειδοποίησε επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά τα όσα είδε στο Euro 2020 και συγκεκριμένα τα πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες να τραγουδούν και να φωνάζουν στον τελικό ή για τον τελικό.

Για μια ακόμα φορά εξέφρασε την ανησυχία της ότι θα προκαλέσει μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού, και της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας του περισσότερο μεταδοτικού στελέχους, παρά το γεγονός ότι έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά εμβολιασμού.

Σχεδιάζει να καταργήσει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις 19 Ιουλίου, σε μια κίνηση που προκαλεί ανησυχία σε κάποιους επιστήμονες.

«Ολέθριο θέαμα»

Με έναν ασυνήθιστα «ευθύ» τόνο από τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, που τις περισσότερες φορές απέχει από σχόλια για τις πολιτικές μεμονωμένων κρατών-μελών, η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του οργανισμού για τον κορονοϊό Μαρία Βαν Κέρκοβ χαρακτήρισε «ολέθριο» το θέαμα των 60.000 και πλέον θεατών στον αγώνα Ιταλίας-Αγγλίας.

«Υποτίθεται ότι πρέπει να χαίρομαι να βλέπω τη μετάδοση να γίνεται μπροστά στα μάτια μου;», έγραψε σε ανάρτησή της στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

«Η πανδημία δεν κάνει διάλειμμα σήμερα…Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του θα εκμεταλλεύεται τους ανεμβολίαστους, σε συναθροίσεις, χωρίς μάσκες, με κραυγές/φωνές/τραγούδια. Ολέθριο».

Τζόνσον: Γίνεται με… ελεγχόμενο τρόπο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε αυτό τον μήνα της απόφασης να επιτρέψει πάνω από 60.000 ανθρώπους να παρακολουθήσουν τον τελικό, λέγοντας ότι διεξάγεται «με προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο με τεστ για όλους όσους πάνε εκεί». Δήλωσε ότι τα εμβόλια έχουν δημιουργήσει ένα «αξιόλογο τείχος ανοσίας».

Παγκοσμίως, τα ποσοστά κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνονται. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πάνω από 2,6 εκατ. νέα κρούσματα, με την Ευρώπη να καταγράφει σημαντική αύξηση 30%, ανέφερε ο ΠΟΥ στην τελευταία του επιδημιολογική ενημέρωση.

Πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν κάλεσε επίσης τις χώρες την περασμένη εβδομάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην άρση των περιορισμών προκειμένου να «μην χάσουν τα κέρδη που αποκόμισαν».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις