Οι New York Times καταγγέλλουν τους Ουκρανούς για έγκλημα πολέμου – Το βίντεο της φρίκης (vid)

Αργά αλλά σταθερά ακόμα και τα δυτικά ΜΜΕ τα οποία υποστήριξαν με πάθος την πολιτική στήριξης της Ουκρανίας, φαίνεται να αλλάζουν πλεύση. 

Οι New York Times σε δημοσίευμα τους, επιβεβαιώνουν τη δολοφονία Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στο Makeyevka από μαχητές των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Η αυθεντικότητα των βίντεο έχει επαληθευτεί από τους New York Times, και δείχνουν μια τρομακτική στιγμή στην σύγκρουση”

Οι συντάκτες των NYT διεξήγαγαν μια συνεπή ανάλυση του βίντεο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι μαχητές συνελήφθησαν από τους Ουκρανούς, οι οποίοι αποφάσισαν να τους σκοτώσουν, διαπράττοντας έτσι ένα έγκλημα πολέμου που πρέπει να ερευνηθεί.

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς πυροβολήθηκαν στο κεφάλι“, δήλωσε ο Δρ Rohini Haar, ιατρικός σύμβουλος των Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υπάρχουν λίμνες αίματος. Αυτό δείχνει ότι απλώς αφέθηκαν εκεί νεκροί. Δεν φάνηκε να γίνεται καμία προσπάθεια να τους μεταφέρουν ή να τους βοηθήσουν.”

Ο Δρ. Χάαρ σημειώνει ότι όταν οι Ρώσοι στρατιώτες παραδόθηκαν, ήταν ξαπλωμένοι χωρίς όπλα, με τα χέρια τεντωμένα ή πίσω από το κεφάλι τους: «Θεωρούνται στην πραγματικότητα αιχμάλωτοι πολέμου».

Η εφημερίδα μάλιστα παραθέτει και το σχετικό βίντεο φρίκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ