Οι χαμηλοί τόνοι του Μητσοτάκη με τους αγρότες – Νέες «άδειες» υποσχέσεις

Στους ίδιους χαμηλούς τόνους που τήρησε και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των αγροτών κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά την έναρξη της συνάντησής του με 15μελή αντιπροσωπεία αγροτών από τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των συναντήσεών του για την ανάταξη της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά ευχαρίστησε τους αγρότες για τις «κόσμιες» κινητοποιήσεις τους, και τόνισε ότι πολλά από τα αιτήματά τους είναι δίκαια και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τα ικανοποιήσει, επιπλέον ότι ολοκληρώνονται οι τεχνικές συζητήσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και το 2025, ώστε να γίνει με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια προβλεψιμότητα για την τιμή του ρεύματος και να ολοκήρωθούν οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ενώ όσον αφορά στην ΚΑΠ και τις παρεμβάσεις που ζητούν οι αγρότες, είπε ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που κατέθεσε προτάσεις για την αναδιάρθρωσή της, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι ενδεχομένως μπορούν να υπάρξουν και αποφάσεις σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Επιπλέον φρόντισε να προσθέσει στη συζήτηση και την παράμετρο των ευρωεκλογών στη συζήτηση, λέγοντας ότι το ΕΛΚ εξαρχής προσπαθεί να βάλει «φρένο» στις προτάσεις των Σοσιαλιστών και των Πράσινων για την ταχύτητα εφαρμογής της πράσινης μετάβασης, λέγοντας ότι μετά την ευρω-κάλπη το υπουργείο και ο ίδιος να χρειαστεί θα θέσουν ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η αναφορά του στο master plan για τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία που παρουσίασε νωρίτερα σε φορείς της Περιφέρειας η ολλανδική εταιρεία HVA, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μια επιστημονική μελέτη, την οποία δεν πρέπει να «δαιμονοποιούμε», λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τελικά μετά από συζήτηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία.

Από την πλευρά των αγροτών, πάντως, δηλώθηκε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ