Οι φήμες επιμένουν: Ο Αλαφούζος αποχωρεί από την Καθημερινή – Ίλιγγος από τα 80 εκατ. ευρώ που είναι στο τραπέζι

Επιμένουν οι φήμες στον δημοσιογραφικό χώρο σχετικά με ενδεχόμενη πώληση της εφημερίδας Καθημερινή. Σύμφωνα με τη στήλη BigMouth του Powergame, επανέρχεται το σενάριο αποεπένδυσης από τα μέσα ενημέρωσης εκ μέρους του Θέμη Αλαφούζου, με την εφημερίδα του Φαλήρου να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη, ο μοναδικός λόγος που ο Θ. Αλαφούζος συνεχίζει να διατηρεί την ιδιοκτησία της Καθημερινής είναι η παρουσία του έμπειρου Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος «τρέχει» τη ναυαρχίδα του Ομίλου χωρίς την άμεση εμπλοκή του ιδιοκτήτη στην καθημερινή λειτουργία της. Ωστόσο, ο χρόνος περνά και, σύμφωνα με το BigMouth, ο Αλαφούζος φέρεται να σκέφτεται πως ήρθε η στιγμή για «cash out».

Η στήλη σημειώνει χαρακτηριστικά πως ο εκδότης αναγνωρίζει τη σταδιακή υποχώρηση της επιρροής του έντυπου Τύπου, τονίζοντας πως «οι εφημερίδες είναι σαν το ρολόι στο χέρι – το φοράμε, αλλά την ώρα την κοιτάμε στο κινητό». Δεδομένης της περιορισμένης ψηφιακής διείσδυσης της Καθημερινής, ο Θέμης Αλαφούζος φαίνεται να εκτιμά πως τώρα είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία για αποχώρηση, με στόχο να αποκομίσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα ποσό που ενδέχεται να αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου