Οι οκτώ προτάσεις του Κασσελάκη για αγρότες και κτηνοτρόφους (vid)

Στο ζήτημα των αγροτικών διεκδικήσεων παρεμβαίνει με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις 8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχει αφουγκραστεί τις ανησυχίες των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν οι αγρότες είναι «απολύτως δικαιολογημένη» καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιο κόστος παραγωγής «όχι λόγω της εισαγόμενης ακριβείας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας. Αυτό που σήμερα ο ίδιος αποκαλεί μπανανία».

Όπως τονίζει ο Στ. Κασσελάκης, ο δεύτερος λόγος για το μεγάλο κόστος της αγροτικής παραγωγής είναι τα «αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ουδέποτε έγιναν».

Ο ίδιος παρουσιάζοντας τις 8 θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες τονίζει ότι «πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας».

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη
Οι θέσεις μας για τα προβλήματα των αγροτών.

Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...