Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός ην ο λόγος∙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή, όπως ο ίδιος νομίζει. Ιδιαίτερα όταν ομιλεί σε κομματικά ακροατήρια, σαν αυτό του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Όπου, αναφερόμενος στην προετοιμασία του κόμματός του για τις ευρωεκλογές, έδειξε τον… διάβολο Στέφανο Κασσελάκη ως βασικό του αντίπαλό στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, εξαπολύοντας εναντίον του μια δέσμη θεϊκά λασπωμένων κεραυνών:

«Ο νέος αρχηγός (σ. σ: της αξιωματικής αντιπολίτευσης) έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί πια με τον παλιό (σ. σ: τον Αλέξη Τσίπρα). Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα αποκαλύπτονται για τα οικονομικά του: επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη (σ. σ: του νόμου που απαγορεύει στους πολιτικούς να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες). Και εκείνος πώς απαντά; Λέγοντας …ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του! Όμως, στο μεταξύ αυτές οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του»…

«Μπα; Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; Βλέπει κυλιόμενες που παίρνουμε τα πάνω μας και φοβάται; Α, ρε Γκρίνμπεργκ!..», ήρθε η αντίδραση του… θεούλη Στέφανου στον λόγο του… κ. Κυριάκου. Και μαζί με τα συμφραζόμενά της («τα εκατομμύρια του Γκρίνμπερκ πάνε χαμένα… Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα»), ήχησε σαν χρησμός. Χρήζων αναλυτικής ερμηνείας…

Πάμε λοιπόν, στα γρήγορα: τι είναι οι «κυλιόμενες» που τις βλέπει ο Κυριάκος και «φοβάται»; Οι τακτές δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών είναι. Στις οποίες όπως παραδέχεται ακόμα και η αρχισυστημική εφημερίδα «Το Βήμα» (σ. σ: στο κύριο άρθρο της διαδικτυακής έκδοσής του της περασμένης Τετάρτης), «καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις μια τάση ανάσχεσης της ιλιγγιώδους πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και μια δυναμική επιστροφής στη δεύτερη θέση, την ίδια ώρα που ο άλλος διεκδικητής του «πόστου» – το ΠΑΣΟΚ – εμφανίζει σημάδια εσωστρέφειας».

Και τι είναι εκείνο το «Α, ρε Γκρίνμπεργκ!..» που ολοκληρώνει τον χρήζοντα αναλύσεως «χρησμό» Κασσελάκη; Μια αναθηματική αναφορά στον ακριβοπληρωμένο Αμερικανό σύμβουλο του Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνμπεργκ, είναι. Η οποία, μαζί με τα συμφραζόμενά του «χρησμού» («τα εκατομμύρια του Γκρίνμπεργκ πάνε χαμένα – όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα»), αναδεικνύει τη γνώση του Στέφανου Κασσελάκη ότι η λασπωμένη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρωθυπουργός ήταν επικοινωνιακό προϊόν Γκρίνμπεργκ:

Γνώριζε ότι ο εν λόγω Αμερικανός σύμβουλος, εντοπίζοντας διά γυμνού οφθαλμού αυτό που βλέπουμε κι εμείς οι… απλοί πολίτες (την διαρκώς βελτιούμενη πολιτική δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή) και διασταυρώνοντάς το με τα πρόσφατα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, (την ανοδική σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη στη δεύτερη θέση) χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τον Μητσοτάκη: «Πρόσεχε τον Κασσελάκη, εφεξής μην τον αφήνεις σε χλωρό κλαρί, είναι ο βασικός σου αντίπαλος και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος», λέγεται (σ. σ: από πηγές του Μαξίμου) ότι του είπε στην τελευταία συμβουλευτική παρέμβασή του. Και λέγεται ότι ήταν αυτός που του πρότεινε την επικαιροποίηση της λασπωμένης επίθεσης με τις εξωχώριες εταιρίες και τα… αστακοκάραβα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, την επομένη της… υλοποίησης της εν λόγω επικαιροποιημένης πρωθυπουργικής επίθεσης κατά Κασσελάκη, τα σάιτ της κυβερνητικής προπαγάνδας (ΘΕΜΑ, iefimerida, κλπ., κλπ.), κάτω από τεράστιες πρωτοσέλιδες φωτογραφίες του πολιτικού «αφέντη» τους, έβαζαν τον… θεϊκό τίτλο «Μητσοτάκης: Άλλα ρωτάμε τον Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα και άλλα απαντάει – Ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 800€». Προτάσσοντας την συσκευασμένη από τον ακριβοπληρωμένο Αμερικανό σύμβουλο λασπωμένη επίθεση (με τις εξωχώριες εταιρίες και τα… αστακοκάραβα) κατά του «νέου αρχηγού» του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και από την βασική πρωθυπουργική εξαγγελία, ενόψει των ευρωεκλογών, για αύξηση του κατώτατου μισθού… «άνω των 800 €».

Τζάμπα τα εκατομμύρια!.. Ή άλλως «τα εκατομμύρια του Γκρίνμπεργκ πάνε χαμένα», όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στα συμφραζόμενα του απαντητικού – στην πρωθυπουργική επίθεση που τον… έχρηζε βασικό του αντίπαλό στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου – «χρησμού» του. Και, «Μπα; Ασχολείται μαζί μου ο… κ. Κυριάκος τώρα;»…

Υ.Γ.: Σύμφωνα με κάποιούς συστημικούς δημοσκόπους, η «επικινδυνότητα» Κασσελάκη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εκλογική του κυριαρχία, αρχίζει να μεγεθύνεται, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες, («πολιτικά και ιδεολογικά συνεπείς με τις προθέσεις ενός σύγχρονου προοδευτικού κόμματος, όπως σημειώνουν) παρουσιάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματός του, αλλά κυρίως του οικονομικού αντίστοιχου: «Το βασικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται το οικονομικό πρόγραμμα Κασσελάκη είναι η μεσαία τάξη. Γίνεται σαφής, συνεπώς, η πρόθεσή του να ηγηθεί ενός κεντροαριστερού πόλου ως συνέχεια της απόπειρας του προκατόχου του να εισχωρήσει στην Κεντροαριστερά», αναφέρει στο κύριο άρθρο της έγκυρη κεντροδεξιά εφημερίδα. Και καταλήγει με το αυτονόητο: «Η νέα απόπειρα θα κριθεί ασφαλώς εκ του αποτελέσματος, που δεν είναι άλλο από αυτό της κάλπης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...