Οι ΗΠΑ ενέκριναν σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Πολωνίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως ενέκρινε πιθανή σύμβαση ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων F-16 της Πολωνίας, κράτους μέλους του NATO, γείτονα της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Η πιθανή σύμβαση, που εγκρίθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μένει να λάβει πράσινο φως από το Κογκρέσο, θα επιτρέψει να «ενισχυθεί η ασφάλεια συμμάχου στο NATO», με την «τροποποίηση και την αναβάθμιση» του στόλου των μαχητικών αυτών της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Θα «ενισχύσει τις δυνατότητες άμυνας και αεροπορικής επιτήρησης» της Βαρσοβίας, προστίθεται στο κείμενο.

Τα F-16 συγκαταλέγονται στα κυριότερα αεροσκάφη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κι έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετούς πολέμους από τα χρόνια του 1990.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως παρέλαβε τα πρώτα της F-16 από τη Δύση, μαχητικά τα οποία ζητούσε ασταμάτητα επί δυο χρόνια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ