Οι ηγέτες της G7 είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία κυβέρνηση τρομοκρατών και τζιχαντιστών στη Συρία

Οι ηγέτες των χωρών της G7 «είναι έτοιμοι να στηρίξουν μια διαδικασία μετάβασης» στη Συρία, η οποία «θα οδηγήσει σε μια αξιόπιστη, συμπεριληπτική και μη δογματική κυβέρνηση», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους σήμερα.

Η G7 επεσήμανε ότι η πολιτική μετάβαση μετά την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος κυβερνούσε επί 24 χρόνια τη Συρία, πρέπει να εγγυηθεί «τον σεβασμό του κράτους δικαίου, των παγκόσμιων ανθρώπινων δικαιωμάτων –περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των γυναικών–, την προστασία όλων των Σύρων – περιλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων–, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

«Η G7 θα συνεργαστεί και στηρίζει πλήρως μια μελλοντική συριακή κυβέρνηση η οποία θα συμμορφώνεται με τα πρότυπα αυτά και θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου οι ηγέτες της Ομάδας των 7 ζήτησαν από «όλες τις πλευρές» να «διατηρήσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Συρίας και να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1