Οι δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί που κανείς δεν πίστευε ότι θα διώξει ο Μητσοτάκης – Το σοκ των δημοσκοπήσεων

Στη μετατόπιση των θεμάτων από την αντιμετώπιση της πανδημίας σε αυτά της οικονομίας και των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών φαίνεται πως στρέφεται πλέον η κυβέρνηση, μετά την ομαλή συνέχιση του σχεδίου εμβολιασμών μέσα στο καλοκαίρι.

Ολοένα και φουντώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για έναν νέο ανασχηματισμό, αυτή τη φορά όχι με… πινελιές αλλαγών αλλά με ριζική ανανέωση στα πρόσωπα. Και μάλιστα οι φήμες αυτές αναφέρονται σε πρόσωπα τα οποία μέχρι σήμερα φάνταζαν πανίσχυρα και ακλόνητα από τις υπουργικές τους θέσεις.

Στις 7 Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει δύο χρόνια από την ανάληψη των κυβερνητικών υποχρεώσεών της και δεν είναι απίθανο το σενάριο ο ανασχηματισμός να γίνει ακόμα και στα μέσα του καλοκαιριού. Υπάρχει φυσικά πάντα το σενάριο των αλλαγών κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, μαζί με την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του πρωθυπουργού.

Ακόμα και αν φτάσουμε σε αυτές τις ημερομηνίες δύσκολα θα αντιστραφεί το κλίμα για δύο τουλάχιστον πρωτοκλασάτους υπουργούς, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τους πολίτες ιδιαίτερα δυσαρεστημένους από το έργο των δύο υπουργείων, αλλά και από τα δύο πρόσωπα που είναι επικεφαλής τους.

Ο ένας εκ των δύο είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο «τσάρος» του υπουργείου Οικονομικών, για την αντικατάσταση του οποίου έχουν υπάρξει δημοσιεύματα πάνω από έναν μήνα. Παρότι μέχρι σήμερα φαινόταν άτρωτος, λόγω της καλής του σχέσης με τις διεθνείς αγορές, τους εγχώριους τραπεζίτες και τους ανθρώπους της αγοράς, το όνομά του ακούγεται όλο και πιο έντομα για μία ενδεχόμενη απομάκρυνση.

Στο νέο σχήμα, αν προκύψει, οι φήμες φέρνουν στον θώκο του υπουργείου τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σκυλακάκη.

Ο δεύτερος πρωτοκλασάτος υπουργός που φαίνεται να έχει φθαρεί περισσότερο από όλους την τελευταία διετία είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το όνομά του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Προστασίας του Πολίτη πέφτει όλο και πιο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις της Συγγρού και όλα δείχνουν ότι η πανδημία και η αντιμετώπισή της από του Υπ. Προ. Πο έχει προκαλέσει πλήγμα στη δημόσια εικόνα του.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ