Οι δημοσκόποι συμφωνούν: Το κόμμα που λεηλατεί τη βάση της ΝΔ και ετοιμάζεται να γίνει η μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών

Με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να απέχουν μόλις ένα μήνα και τους Έλληνες να προσέρχονται στις κάλπες για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επέστρεψαν στο «ρινγκ» της πολιτικής σύγκρουσης μετά τη σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα.

Μέσω των social media αλλά και με «πόλεμο» ανακοινώσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί ανταλλάζουν χαρακτηρισμούς και κατηγορίες για τα θέματα που «καίνε» τους πολίτες, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες.

Και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης είναι η ακρίβεια που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες παρά τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, δεν λείπουν ούτε τα εθνικά θέματα από την προεκλογική ατζέντα, αφού οι γείτονές βρίσκουν τρόπους να… μας κρατούν σε εγρήγορση, ενώ τα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση για την ποιότητα της εξωτερικής πολιτικής της.

Το κόμμα που πάει για το μεγάλο μπαμ

Στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, όπως μεταδίδει το instanews.gr, η ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση σε απόσταση αναπνοής.

Ενώ αυτά είναι τα πέντε κόμματα που παίρνουν άνετα 3%, ωστόσο υπάρχει ένα που οι δημοσκοπήσεις δεν το δίνουν ψηλά αλλά έχει μεγάλη δυναμική.

Ο λόγος για τη Νίκη που δεν προβάλλεται στα κανάλια αλλά έχει μπει ήδη στη Βουλή. Όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, το κόμμα… σαρώνει στη βόρεια Ελλάδα, όπως και η Ελληνική Λύση, παίρνοντας ψηφοφόρους από τη ΝΔ που έχουν απογοητευτεί. Η Νίκη περνά εύκολα το 3% και παγιώνεται στο 4%, με το κόμμα να ετοιμάζεται για το… μπαμ το βράδυ των ευρωεκλογών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1