Οι αμαρτίες του πληγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Τι ακριβώς συμβόλισε η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Παππά στη ΔΕΘ;

Του Γιώργου Λακόπουλου απο το ieidiseis.gr

Ελλείψει προέδρου του κόμματος, πήρε τη θέση του, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το αξίωμα του ανατέθηκε πρόσφατα – οριακή πλειοψηφία – κατόπιν πρότασης του Κασσελάκη, τον οποίο λίγες μέρες αργότερα ανέτρεψε, όπως του αποδίδεται, μετακινούμενος στο στρατόπεδο των αντιπάλων του.

Ευφυώς ο Νίκος Παππάς απέφυγε να ανεβεί στο βήμα από το οποίο εκφωνούν την κεντρική ομιλία τους , οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τους Πρωθυπουργούς.

Αλλά όσο έμεινε στη συμπρωτεύουσα, – περιστοιχιζόμενος από την αντικασελλακική Πολιτική Γραμματεία και λιγότερους από τους μισούς βουλευτές – η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και τόσο διαυγής.

Για λόγους που ανέφερε ο Στ. Μπένος : «Η ανάδειξη του Παππά σε πρόεδρο της Κ.Ο. έχει μέσα της μία μορφή κυνισμού και ασέβειας». Η ομόφωνη καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος , τον ακολουθεί αρνητικά πάντα.

Φροντίζει και ο ίδιος με απαντήσεις σαν αυτή που έδωσε, από τη Θεσσαλονίκη στην ΕφΣυν: «Ήταν μεθόδευση που είχε στη βάση «ένα δούναι και λαβείν με δικαστικούς» και «έχει αποφανθεί ο λαός για αυτή τη μεθόδευση».

Τα κομματικά παρασκήνια βοούν για το μέτωπο που έχει ανοίξει με τον Τσίπρα- στον οποίο λέγεται ότι καταλογίζει προσωπική βλάβη: πλήρωσε για αποστολές που ανέθετε, ως αρχηγός του.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο πρώην Πρωθυπουργός του έδωσε – με δική του βλάβη – θέση στο ψηφοδέλτιο του Νοτίου Τομέα – για να προβάλει την εκλογή του ως … κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Η αλήθεια είναι ότι ως εκπρόσωπος του ακέφαλου ΣΥΡΙΖΑ , υπενθύμισε δικές του ανάρμοστες δραστηριότητες ως υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, με απολογισμό που τον τοποθετεί στις τελευταίες θέσεις, στην αξιολόγηση των υπουργικών Συμβουλίων του Τσίπρα.

Πχ η εμπλοκή του στην επιχείρηση να αποκτήσει κανάλι ο , συμπαθής κατά τα λοιπά, Χρήστος Καλογρίτσας, με λεφτά που ζητούσε ο ίδιος ο Ν. Παππάς, από τον Μαρινάκη και η παρότρυνση στον Σ. Μιωνή να ψήσει τον Στ. Παπασταύρου «να τους δώσει τη Μαρέβα», δεν αρμόζουν σε πολιτικό που σέβεται το ρόλο του.

Ο Παππάς στις περιπτώσεις του Τσίπρα και του Κασσελάκη, εμφανίσθηκε ως «King maker» και ίσως το κάνει ξανά με άλλον υποψήφιο. Ατύχησε όμως όταν επιχείρησε να πάρει και ο ίδιος την ηγεσία…

Με αυτό το βιογραφικό, δεν ήταν ό,τι καλύτερο το στίγμα που άφησε η εικόνα του στη συνέντευξη Τύπου- σε μια περίοδο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κρατήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που του κληροδότησε ο Τσίπρας.

Αν η πολιτική είναι η τέχνη των συμβολισμών- που έλεγε ο Μιττεράν-, τι ακριβώς συμβόλισε η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Παππά στη ΔΕΘ;

Πάντως, όχι ό,τι χρειάζεται αυτό το κόμμα για να επιβιώσει: να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που διεκδικεί για τον εαυτό της η Αριστερά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου