Οι αγρότες μπλοκάρουν κανάλια και ραδιόφωνα που δεν μεταδίδουν τις κινητοποιήσεις τους (vid)

Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό “πόλεμο” με την κυβέρνηση καθώς εγκρίθηκε στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή βουλή, ο προϋπολογισμός του 2024, ο οποίος προβλέπει δαπάνες 477 δισεκατομμυρίων ευρώ και νέο χρέος ύψους 39 δισεκατομμυρίων, στο όριο του «φρένου χρέους», και ουσιαστικά τους αγνόησε.

Γι αυτό τον λόγο και επειδή τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν καλύπτουν τις διαμαρτυρίες τους τα τρακτέρ πλέον έχουν ξεκινήσει αποκλεισμό των φιλοκυβερνητικών μέσων με σκοπό να μην απαξιωθεί ο αγώνας τους και αλλάξει η ατζέντα.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό είναι η σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στο αγροτικό πετρέλαιο, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτών, ο υψηλότερος φόρος στα αεροπορικά εισιτήρια και η κατάργηση της κρατικής επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Την ίδια στιγμή παρόμοιος σάλος γίνεται και στα γαλλικά κοινωνικά δίκτυα μετά την προβολή του ταξιδιού του Ε.Μακρόν στην Σουηδία και καμία αναφορά στις διαμαρτυρίες των αγροτών στην Γαλλία.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...