Οικονόμου: Η Τουρκία είναι σε υστερία – Θέλουν να χάσουμε την ψυχραιμία μας – Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται

Στις προκλητικές αιτιάσεις της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παρακολουθούμε συνεχώς τον ρητορικό παροξυσμό σε επίπεδο υστερίας πια από την τουρκική πλευρά που στόχο έχει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Δεν θα συμβεί αυτό η χώρα δεν τρομοκρατείται. Αποδομούμε τα επιχειρήματα και τις ανυπόστατες ανακρίβειες, διευρύνουμε την επιδραστική μας ισχύ και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε ότι το να επικαλείται η Τουρκία το διεθνές δίκαιο όταν η ίδια καταστρατηγεί τα πάντα και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο δείχνει πόσο αδιέξοδη είναι η στρατηγική της. Η Ελλάδα, σταθερά και ανυποχώρητα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Ερωτηθείς αν φοβάται η κυβέρνηση ατύχημα στο πεδίο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι υπάρχει υστερία από την πλευρά της Τουρκίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο. Εμείς, συνεχίζουμε ψύχραιμοι και έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Για την ευρωμεσογειακή διάσκεψη είπε ότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν δηλώσεις αποδοκιμασίας.

Για το αν θα ζητήσουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πάντοτε ο πρωθυπουργός αξιοποιεί ανάλογα με την συγκυρία την συμβολή του στα συμβούλια κορυφής για να προβάλλει τα δίκαια της χώρας μας και να αναδείξει την επιβουλή της Άγκυρας στην κυριαρχία μας.

Τέλος, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η ενότητα είναι αυτονόητη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι στοιχεία υιοθετούμε απέναντι στις υβριδικές απειλές. Δεν έχουμε αρνηθεί την ενημέρωση σε κανέναν πολιτικό αρχηγό. Αν γινόταν ενημέρωση θα έδινε ένα μήνυμα δραματοποίησης. Αλλά αν νομίζει κανείς ότι θέλει να ενημερωθεί δεν του έχουμε αρνηθεί ποτέ. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο έναντι της Τουρκίας. Δεν είναι προϊόν προϋποθέσεων αυτό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....