Οικονόμου: Εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης σε πιθανούς στόχους με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα

Για Εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης σε πιθανούς στόχους με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις εξελίξεις στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να είμαστε όλοι ανήσυχοι με αυτά που γίνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και τον πόλεμο που διεξάγεται στη Γάζα, και, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, έχουμε εντατικοποιήσει από την πρώτη στιγμή τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς, σε προφανείς στόχους, ελληνικούς και ξένους, είτε αυτό αφορά ισραηλινούς στόχους, είτε αφορά παλαιστινιακούς στόχους, είτε αφορά μέρη στα οποία κινείται πάρα πολύς κόσμος.

Εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης σε πιθανούς στόχους με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα

Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «έχουμε αυξήσει την εμφανή αστυνόμευση, πέραν της φύλαξης, γύρω από όλα αυτά (τα σημεία) και προφανώς έχουμε τα ραντάρ και τις κεραίες μας ανοιχτές, τα πληροφοριακά μας δίκτυα ενεργοποιημένα, για να συλλέγουμε κάθε κρίσιμη πληροφορία, κάθε ερέθισμα που θα μας οδηγήσει προληπτικά στο να αποτρέψουμε πράγματα που κανείς δεν θέλει να ζήσουμε στη χώρα μας.

Προφανώς η κατάσταση είναι δύσκολη, όχι μόνο για την Αθήνα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε υποχρεωμένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων, να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε εντατικοποιημένες και επικαιροποιημένες τις επιχειρησιακές μας δράσεις, αλλά αυτό απέχει αρκετά από το να πούμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού. Έχουμε τον νου μας. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και με επαγγελματισμό» είπε ο κ. Οικονόμου

Η δήλωση του κ. Οικονόμου έγινε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Κ.Ο. «Σπαρτιάτες» Αθ. Χαλκιά, με θέμα: «Ένοπλη επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα». Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Χαλκιάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη δράση ισλαμιστών φονταμενταλιστών στην Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....