Ξέσπασμα Τσιόδρα στο παρασκήνιο για το «ιερό deal» Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Το χάσμα απλά διευρύνεται! Σωτήρης Τσιόδρας και κυβέρνηση… απομακρύνονται κάθε μέρα και περισσότερο, ενώ η νέα παράκαμψη της επιτροπής αναφορικά με τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν το τελευταίο επεισόδιο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο επικεφαλής της επιτροπής, δυσφόρησε έντονα από το γεγονός ότι ο «ιερός συμψηφισμός» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επετεύχθη αρκετά 24ωρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση (σ.σ.: για την Παρασκευή) των ειδικών με επίκεντρο την πασχαλινή ανάπαυλα και τους όρους τέλεσης των λειτουργιών.

Εκεί διαφωνεί ο Τσιόδρας


Ο κ. Τσιόδρας, μαζί με άλλα μέλη της επιτροπής, φέρεται να εκφράζει ενστάσεις και για το περιεχόμενο των αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που «κυοφορούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία λόγω του συγχρωτισμού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την «ομάδα των διαφωνούντων». Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκεται η απόφαση που αφορά την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα εντός των ναών. Μεγάλη ομάδα ειδικών προσεγγίζει με επιφύλαξη και την περιφορά του επιταφίου, θεωρώντας ότι εγκυμονεί κινδύνους συνωστισμού, παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο. Υπό αυτό το πρίσμα, σήμερα θα συνεδριάσει τελικά η ολομέλεια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με βάση τα πρακτικά της 19ης Μαρτίου -που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας-, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αντιταχθεί στις ειλημμένες αποφάσεις που αφορούσαν την τέλεση λειτουργιών -με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς- για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Στις 7 Απριλίου ο κ. Τσιόδρας έχει εκτιμήσει ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα, εάν ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 1,1, οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 1.200. Σημειώνεται ότι η επιστημονική κοινότητα χτυπά ήδη καμπανάκι λόγω των στοιχείων από τα λύματα της Αττικής, που αποτυπώνουν την αύξηση (κατά 171%) του ιικού φορτίου.

ΠΗΓΗeretikos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου