«Ντροπιαστική ημέρα για την δικαιοσύνη» – Κόλαφος από την δικηγόρο των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι

Για «ντροπιαστική ημέρα» για την ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης έκανε η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων στο Μάτι.

«Πραγματικά είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της απονομής της δικαιοσύνης. Ντράπηκαν τα λόγια, ντράπηκαν οι λέξεις, γιατί δεν ντράπηκαν αυτοί που τις ξεστόμισαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζήσαμε σήμερα στο δικαστήριο. Από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν 6 ένοχοι, εκτός από τον εμπρηστή που είναι ο τελευταίος. Άλλοι πέντε μόνο της Πυροσβεστικής, οι οποίοι όμως-και εδώ είναι μια πολύ σοβαρή ειδοποιός διαφορά-κρίθηκαν ένοχοι για το ένα εκατοστό από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί και μόνο ο καθένας για κάποια κατηγορία, γιατί οι περισσότερες κατηγορίες είχαν αποδοθεί κατά συρροή, δηλαδή όλοι μαζί είχαν την ευθύνη για τα εναέρια μέσα».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων για την δίκη στο Μάτι, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τέτοια ντροπιαστική μέρα στη σελίδα της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε η δικηγόρος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερους τους 6 καταδικασθέντες, με την ποινή τους να έχει γίνει εξαγοράσιμη.

«Ολοι μαζί είχαν την ευθύνη για τα επίγεια μέσα. Όλοι μαζί είχαν την ευθύνη να δώσουν εντολές. Εδώ λοιπόν το δικαστήριο ομόφωνα τους βρήκε ένοχους μόνο έναν για μία κατηγορία τον καθένα. Πρέπει να σας πω ότι εξεπλάγην. Δεν το περίμενα. Δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τέτοια ντροπιαστική μέρα στη σελίδα της Δικαιοσύνης. Είναι πολύ επιεικέστερη απόφαση από την πρόταση του κ. Εισαγγελέα, που και αυτός ήταν πολύ επιεικής. Και αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ζούμε μία προϊούσα παρακμή, μία σήψη, η οποία αφορά τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ταύτιση των τριών εξουσιών, της εκτελεστικής, νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας» πρόσθεσε η Ειρήνη Μαρούπα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ