Ντροπή: Με SMS η κυβέρνηση «παρηγορεί» τους συγγενείς των θυμάτων – «Αν θέλετε πάρτε μας τηλέφωνο για υποστήριξη»

Τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ αναζητούνται όλοι οι παράγοντες που το προκάλεσαν, στην κυβέρνηση είχαν μία ακόμα φαεινή ιδέα που δείχνει πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να νιώσουν τον πόνο των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους.

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 άρχισε να στέλνει SMS σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος, αλλά και σε τραυματίες με τα οποία τους ζητάει «όποτε μπορείτε και θέλετε, πάρτε μας τηλέφωνο»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ANT1 το sms αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας είναι στη διάθεσή σας. Καλώντας το 10306, κατά προτεραιότητα, στην επιλογή 3 για τους εμπλεκόμενους και τους συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μπορείτε να μιλήσετε όλο το 24ωρο με επαγγελματία ψυχικής υγείας».

Δηλαδή με λίγα λόγια αντί να επικοινωνούν καθημερινά με τους συγγενείς των θυμάτων και να τους προσφέρουν κάθε είδους στήριξη (όχι μόνο λόγια και συμβουλές) τους έδωσαν ένα… τηλέφωνο και… αν θέλουν, όποτε νιώθουν, αν το έχουν ανάγκη και πολλά αν ακόμα… «πάρτε μας τηλέφωνο να σας στηρίξουμε».

Το «ωραίο» με αυτή την γραμμή είναι ότι δεν πρόκειται για απευθείας κλήση, θα πρέπει να πατήσουν και το… 3, δηλαδή να περιμένουν στην αναμονή!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα