«Ναι» στα μη κρατικά Πανεπιστήμια από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, παρείχε μια εκτενή συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία εξέφρασε τις πολιτικές του θέσεις και σχολίασε θέματα όπως οι ευρωεκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης, και η πορεία του κόμματός του. Ακολουθούν κάποια βασικά σημεία από τη συνέντευξη:

Στρατηγικός Στόχος του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να επαναφέρει τη δύναμη της προοδευτικής παράταξης και να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία. Εκφράζει τη φιλοδοξία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, επιδιώκοντας να γίνει ο στρατηγικός αντίπαλος της συντηρητικής κυβέρνησης.

Διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι οι διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο πολιτικές, αλλά αφορούν και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Καταγγέλλει αποφάσεις που λαμβάνονται από μια κλειστή ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ανυπαρξία πανεπιστημιακής αστυνομίας, κατάρρευση εκπαίδευσης, προβλήματα στον τομέα της υγείας και της στέγασης.

Θέση για τα Πανεπιστήμια

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, υπογραμμίζει την προτεραιότητα της αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας, ενώ εκφράζει υποστήριξη στο μοντέλο όπου το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ο κεντρικός πυλώνας, υπάρχοντας και μη κρατικά πανεπιστήμια υπό αυστηρά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, αναφέρει ότι «προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση και των τριών βαθμίδων της δημόσιας παιδείας».

«Όσον αφορά στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είμαστε υπέρ του μοντέλου, που υπάρχει και σε άλλες χώρες, όπου κεντρικός πυλώνας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο και υπάρχουν και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά, που λειτουργούν όμως κάτω από πολύ αυστηρά κριτήρια» προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο Ν. Ανδρουλάκης.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...