Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καθαρή εντολή για μετασχηματισμό»

Λίγες ώρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς, μίλησε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και για όλα όσα έπονται μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς, μίλησε για την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές: «Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη, που ξημερώθηκε στις εφορευτικές. Η διαδικασία έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις. Είναι προφανές ότι οι ψήφοι που πήρα πήγαν στον Στέφανο Κασσελάκη, προέκυψε μία πολιτική συμφωνία, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνει τη δυνατότητα του Στέφανου να κάνει συνδέσεις. Αυτό είναι πολύ καλή κίνηση, θεωρώ ότι είναι ένας συμπεριληπτικός άνθρωπος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος. Αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις», είπε αρχικά.

«Έχει εντολή για μετασχηματισμό»

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε πως, «ο Στέφανος έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό σε μία αριστερή προοδευτική παράταξη και κυρίως έχουμε όλοι την περιούσια αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν θα ήθελα να φανταστώ εάν είχαμε αποφασίσει αλλιώς, στο συνέδριο του περασμένου χρόνου, το τι θα γινόταν. Είμαστε κατά την διακήρυξη μας κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, αυτό είναι μια τεράστια κατάκτηση, και αυτή θα υπηρετήσουμε. Για να γίνει εφαρμοστεί το αριστερό προοδευτικό πρόγραμμα θες πλειοψηφία, αλλιώς είναι μια πολύ ωραία συλλογή ιδεών».

«Δεν θα αξιώσει παραιτήσεις ο κ. Κασσελάκης για να μπει στη Βουλή. Έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο που έγινε γνωστό. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει το πρόγραμμα στη νεολαία. Για το ψευδοκράτος απάντησε άρτια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ειπωθήκαν σκληρά πράγματα και πράγματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Να κρατήσουμε το θετικό της μεγάλης συμμετοχής και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με αυτή την περιουσία που μας έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος και να την αξιοποιήσουμε αυτή τη φορά μ τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων για την εκλογική διαδικασία.

Σε ερώτηση αν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος απάντησε: «και να σταθεί και να τον νικήσει. Έχουμε μάθει αν ανησυχούν ή όχι στην αντίπερα όχθη, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Είναι ένα μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου ότι θέλει ανανέωση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες. Είναι σημαντικό για την προσωπικότητα του Στέφανου ότι σε κάθε βήμα του είναι με τον σύντροφό του, και δεν σημαίνει με αυτό ότι διεκδίκησε ψήφο βάσει του προσανατολισμού του»

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...