Νέο «χτύπημα» Κούλογλου για Τσίπρα και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν είχε ψηφίσει υπέρ της πρότασης να μην πληρώνονται οι φράχτες και τα μέτρα αποτροπής των μεταναστευτικών ροών από την ΕΕ

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Δεν θυμάμαι τι είχα ψηφίσει τότε αλλά η θέση της πλειοψηφίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είναι να μην χρηματοδοτούνται φράχτες.
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Ο φράχτης δεν λύνει το πρόβλημα. Θα μπορούσε κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να λειτουργήσει αν φτιάξουμε νόμιμες εισόδους. Στους φράχτες πάνω να υπάρχουν πύλες όπου να έρχονται οι άνθρωποι και να υποβάλλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο. Όποιος θέλει να υποβάλλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα με βάση τους διεθνείς κανόνες θα πρέπει να πηγαίνει σε αυτό το μέρος, να πηγαίνει σε νόμιμα μέρη του ελληνικού κράτους και να λεει «είμαι πρόσφυγας, έχω τα χαρτιά και παρακαλώ δώστε μου άσυλο σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία». Αυτό πρέπει να κάνουμε, αν δεν κάνουμε αυτό πυροβολούμε τα πόδια μας γιατί φτιάχνουμε ένα φράχτη στο ελληνικό έδαφος και από τη στιγμή που κάποιος είναι στο ελληνικό έδαφος είναι υποχρεωμένη η χώρα να εξετάσει το αίτημά του.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Εδώ έχουμε μια στρατηγική ήττα η οποία έγινε την 21η Μάιου, αυτή προφανώς δεν ανατρέπεται όπως δείχνουν οι ενδείξεις και προφανές είναι αυτό γιατι δεν υπάρχει και μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον από τον κόσμο, θεωρεί δεδομένο το αποτέλεσμα. Επομένως με βάση αυτή τη στρατηγική ήττα θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές ανατροπές.
ΔΗΜ: Οι οποίες μπορεί να αγγίζουν και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Αυτό είναι δικό του θέμα. Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή δίνει μια φοβερή μάχη μόνος του και αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε. Έχει πάρει όλο το παιχνίδι επάνω του παρά την ήττα, παρότι είπε ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί εντούτοις ξαναμπήκε και τρέχει από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε όπως πρέπει να του χρεωθεί και η ευθύνη που του αναλογεί της στρατηγικής ήττας.
ΔΗΜ: Αν υπάρξει και δεύτερη ήττα θα πρέπει να του χρεωθεί και αυτή η ήττα;
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Όχι γιατί αυτό που ζούμε τώρα είναι η τελική πράξη του έργου ενώ όλα έχουν παιχτεί. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ριζικές ανατροπές τώρα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον κ. Τσίπρα

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Είναι σαν να με ρωτάτε αν θα υπάρχει Αριστερά χωρίς τον Τσίπρα. Σ’ όλες τις χώρες οι ηγέτες της Αριστεράς κάποια στιγμή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλάζουν. Η Αριστερά παραμένει, αποτελεί μια σημαντική δύναμη, έχει κάνει πολλά λάθη και έχει χάσει μέρος της παλιάς της επιρροής, κι αυτά πρέπει να τα δει σοβαρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει ένας τίτλος ότι ο Κούλογλου λεει ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν λεω τίποτα γιατί θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του.
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς της Ελλάδα έπρεπε να έχει ξεκινήσει με το 32% του 2019. Εκεί χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είχα προσπαθήσει που έλεγα «πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε, ότι πρέπει να αλλάξουμε». Κάποια στιγμή είπα ότι ήρθε ισοπαλία ο Μητσοτάκης-Τσίπρας και μάλιστα εκτός έδρα και θέλανε να με διαγράψουν. Λόγω αυτών πρέπει να γίνει μια ριζική ανανέωση στα μυαλά της Αριστεράς και επειδή υπήρχαν πολλές προτάσεις διαγραφής μου ο Τσίπρας δεν τις δέχτηκε. Ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν «επάγγελμα Τσίπρα», ότι δηλαδή δεν έχουν υπόσταση παρά μόνο δίπλα στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν πιο προχωρημένος από αυτούς αλλά βεβαίως έχει ευθύνες γιατί επέλεξε αυτούς τους ανθρώπους που προτιμούσαν να λένε σε όλα ναι παρά να λένε την αλήθεια.

Για τη νέα προεκλογική ομάδα που εμφανίζεται στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Αυτή είναι η εκλογική επιτροπή γιατί κατά τα άλλα στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν ο Τσακαλώτος για παράδειγμα… Εν πάση περιπτώσει θεωρώ επειδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόβλημα διαχειριστικής ικανότητας, στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Τσακαλώτος θα έπρεπε να εμφανίζεται δίπλα στον Τσίπρα για να θυμίζει ότι ο Τσακαλώτος κατάφερε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να συμμαζέψει την οικονομία και να αφήσει και 37 δις που δεν έχει αφήσει κανείς άλλος.

Ερωτηθείς πόση ζημιά έκανε η λογική Πολάκη «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» θα έρθουμε και θα τιμωρήσουμε ή θα εκδικηθούμε

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Η οποιαδήποτε τέτοιου είδους ρεβανσιστική εξαγγελία η οποία δεν είχε και καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως αποδείχτηκε έκανε ζημιά.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...