Νέο «χαστούκι» από την Μαρία Καρυστιανού στον Μητσοτάκη: «Να παρουσιαστεί στον δικαστή»

Σε εξέλιξη είναι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η συνέντευξη τύπου που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 με θέμα: «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας».

Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «ένα τραγικό γεγονός που ανάγκασε εμάς τους πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από 1 εκατομμύριο Ελλήνων και ζητεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Όπως τόνισε, η αδιαφορία των πολιτικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η προστασία του πολίτη δεν ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα.

Πρόσθεσε ότι το κράτος αντιμετωπίζει τιμωρητικά τον πολίτη και εφαρμόζει την πολιτική αποφασίζουμε και διατάσσουμε.

Η Μαρία Καρυστιανού ζήτησε έλεγχο, αναρωτώμενη πώς μπορούμε να μιλάμε για ακαταδίωκτο όταν οι πολιτικοί συγκεντρώνουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους.

Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε ότι απουσιάζει από την εκδήλωση όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και τόνισε: «έχω δικαίωμα ως μάνα και ως πολίτης να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου», είπε επίσης.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετέχουν η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ. Μαρία Καραμανώφ και ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, «έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν “γράμμα κενό” η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες συγγενείς των θυμάτων της αδιανόητης σιδηροδρομικής τραγωδίας σε πολύ υψηλούς τόνους κάλεσαν την κυβέρνηση «άμεσα να απομακρύνετε πρόσωπα που βρίσκονταν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά” σε όλους τους εμπλεκόμενους και ελεγχόμενους φορείς του δυστυχήματος / εγκλήματος των Τεμπών».

Σημειώνεται, δε, ότι πριν από μερικές ημέρες η τοπική οργάνωση Λέσβου της ΝΔ υποχρεώθηκε να πάρει αποστάσεις από ανάρτηση μέλους της με την οποία εξαπέλυε ανοίκεια επίθεση σε βάρος της Μ. Καρυστιανού, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «εργαλειοποιεί τον τραγικό θάνατο» της κόρη της «για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...