Νέο ρεκόρ στον τουρισμό δείχνουν τα στοιχεία της Fraport – Μεγάλη χαμένη η Ρόδος

Ανοδικά κινήθηκε η η επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport. Όπως ήταν αναμενόμενο η μεγάλη χαμένη ήταν η Ρόδος, καθώς οι πυρκαγιές έκαναν στάχτη 206.610 στρέμματα, ενώ Μύκονος και Σαντορίνη συνέχισαν να χάνουν έδαφος.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια υποδέχτηκαν περί τα 6.180.649 επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,5% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, όπου η επιβατική κίνηση είχε ανέλθει σε 5.913.062 επιβάτες.

Άνοδο 10% σημείωσε η επιβατική κίνηση επταμήνου

Επίσης είναι υψηλότερη κατά16,1% σε σχέση με 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι ο τουρισμός οδεύει να καταγράψει νέο ρεκόρ. Η θετική επόδοση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγχώρια επιβατική κίνηση η οποία αυξήθηκε 10,1% και λιγότερο δους διεθνείς επισκέπτες οι οποίοι αυξήθηκαν μόλις 3,7% σε σχέση με πέρυσι.

Σε επίπεδο εφταμήνου η επιβατική κίνηση επταμήνου σημείωσε άνοδο της τάξης του 10,7% σε σχέση με πέρυσι καθώς οι επιβάτες ανήλθαν σε 17.959.831 επιβάτες έναντι 16.216.974 του 2022.

Το α’ εξάμηνο του 2023 η συνολική επιβατική κίνηση εμφανιζόταν αυξημένη κατά 7,9% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022, ποσοστό που έπεσε στο 4,5% τον Ιούλιο, αποτυπώνοντας την αρνητική επίδραση των πυρκαγιών.

Λιγότεροι επιβάτες σε Ρόδο, Σαντορίνη και Μύκονο

Η διεθνής επιβατική κίνηση στη Ρόδο μειώθηκε κατά 5,3% με την εγχώρια να παραμένει υψηλότερη κατά 10,1% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022. Σε ετήσια βάση κατέγραψε πτώση της τάξς του 4,2% σε σχέση τον Ιούλιο του 2022. Τον Ιούνιο η αύξηση των επιβατών ήταν της τάξης του 5,3 % σε ετήσια βάση ακολουθώντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων μηνών. Η πτώση του Ιούλιο ευνόητα αποδίσεται στις θετικές πυρκαγιές

Πτώση σημείωσε και η επιβατική κίνηση σε Μύκονο και Σαντορίνη, κυρίως λόγω μείωσης των διεθνών επιβατών.

Συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Σαντορίνης υποδέχτηκε συνολικά 4% λιγότερους επιβάτες ενώ αυτό της Μυκόνου 0,8% λιγότερους επισκέπτες από πέρυσι. Οι εγχώριοι επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 8,2% και κατά 7,5% αντίστοιχα, ενώ οι οι ξένοι επισκέπτες ήταν λιγότεροι κατά 8,9% και κατά 3,1% .

Στον αντίποδα διψήφια άνοδο στον αριθμό των επιβατών σημείωσαν τα αεροδρόμια της Καβάλας (22,3%), της Μυτιλήνης (18,9%), της Θεσσαλονίκης (13,6%), του Ακτίου (11,4%) και της Σκιάθου (10,2%).

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...