Νέες σοβαρές προκλήσεις Ερντογάν

Μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν, τους αγώνες των Ποντίων πριν από έναν αιώνα, ονομάζοντάς τες «συμμορίες του Πόντου», μιλώντας την περιοχή Τοκάτ της Μαύρης Θάλασσας.

Προκλήσεις Ερντογάν για τους αγωνιστές του Πόντου

«Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις της περιόδου, οι συμμορίες του Πόντου, δεν έγιναν ανεκτές από το Τοκάτ», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Μνημονεύοντας και πάλι τη μάχη του Μαντζικέρτ, την πρώτη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά του Βυζαντίου και της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το Τοκάτ αποτελεί άλλη μία ηρωική περιοχή της Τουρκίας.

«Με την υπέροχη γεωγραφία της, η οποία εκτείνεται από τη μια πλευρά στη Μαύρη Θάλασσα, από την άλλη στην Κεντρική Ανατολία και από την άλλη στην Ανατολική Ανατολία, η πόλη αυτή έγινε καταφύγιο για τις πιστές καρδιές αμέσως μετά το Ματζικέρτ. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων της χώρας και του έθνους και προσέφερε πολλά στην πατρίδα αυτών των εδαφών. Η ένδοξη υπεράσπιση της Πλεύνης από τον Γκαζί Οσμάν Πασά του Τοκάτ έχει μετατραπεί σε έπος που μεταδίδεται από γλώσσα σε γλώσσα», ανέφερε ενώ στη συνέχεια μίλησε πάλι για ιμπεριαλιστές που υπονομεύουν ακόμη και σήμερα την Τουρκία, για αυτό στις 31 Μαρτίου πρέπει και το Τοκάτ να υψώσει τη σημαία της εθνικής βούλησης.

«Όλοι μαζί ματαιώσαμε τις ύπουλες φιλοδοξίες των ιμπεριαλιστών για την ενότητα του έθνους μας, την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την επιβίωση του κράτους μας. Πρώτα ο Αλλάχ, στις 31 Μαρτίου, το Τοκάτ θα κάνει αυτό που του αρμόζει, υψώνοντας τη σημαία της εθνικής βούλησης για άλλη μια φορά στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε.

«Όσοι δεν μπορούν να χωνέψουν την αυξανόμενη δύναμη της Τουρκίας στην περιοχή και στον κόσμο με την κατ’ αρχήν και δίκαιη στάση της, περιμένουν σήμερα μια πυξίδα. Ενώ εμείς με τον Αιώνα της Τουρκίας βάζουμε μεγαλύτερους στόχους, κάποιος περιμένει να σκοντάψουμε για να στερήσει από τη χώρα μας τα κεκτημένα της. Είναι τόσο ενοχλημένοι από την παρουσία του έθνους μας σε αυτή την εξαιρετική γεωγραφία του κόσμου που το μίσος τους είναι ακόμα ζωντανό, παρόλο που έχουν περάσει χίλια χρόνια. Έχω συναντήσει δυτικούς πολιτικούς άνδρες, που μας το έχουν πει κατάμουτρα. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, θα νικήσουμε αυτές τις φιλοδοξίες αποκρούοντας κάθε επίθεση και μη εγκαταλείποντας ποτέ τον αγώνα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε άλλον έναν πύρινο, εθνικιστικό, προεκλογικό λόγο στη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...