Νέες σοβαρές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «μυστική διπλωματία» της κυβέρνησης στην Ουκρανία

Σε νέες καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης για «μυστική διπλωματία» με την Ουκρανία και για «ενημέρωση» για τις συμφωνίες από το Κίεβο και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, προχώρησε η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Σε ανακοίνωσή της, η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «για άλλη μία φορά, στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης της ΝΔ, οι πολίτες ενημερώνονται από την… Προεδρία της Ουκρανίας για τον πολεμικό εξοπλισμό που θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο Κίεβο, αποδυναμώνοντας έτσι την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Ενδεικτικό το τελευταίο επεισόδιο της πολιορκίας της Κάσου με αφορμή τον ερευνητικό του ιταλικού πλοίου».

Όπως αναφέρει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι: “Έπειτα από οδηγίες του προέδρου της Ουκρανίας και του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Ihor Zhovkva, πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφάλειας. Τα μέρη συνέχισαν τις εργασίες τους για το προσχέδιο εγγράφου και προγραμμάτισαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ώστε οι ηγέτες να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον”».

«Δεν είναι η πρώτη φορά οι πολίτες της Ελλάδας μαθαίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για στρατιωτική, και όχι ανθρωπιστική, συνδρομή της Αθήνας προς το Κίεβο», σημειώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακόμη περιμένουμε κυβερνητικές απαντήσεις για τις παλαιότερες δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι σχετικά με την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με “την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κου Μητσοτάκη στην Οδησσό”».

Τονίζει, δε, ότι «η μυστική διπλωματία και η αδιαφανής άσκηση εξωτερικής πολιτικής αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της άκρως επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ στη βάση του δόγματος του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου.

Οι πολίτες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα να ξέρουν:

  • ποιο είναι το περιεχόμενο της νέα διμερούς, με την Ουκρανία, συμφωνίας ασφαλείας; Τι περιλαμβάνει και ποιο είναι το κόστος της;
  • πότε θα ενημερώσει σχετικά η κυβέρνηση την Βουλή;».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου