Νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers

Νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers με τον Κωστή Χατζηδάκη πάντως, να παραδέχεται ότι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.

Είναι δριμύ το κατηγορώ των κομμάτων προς την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ότι υποβιβάζει τα συμφέροντα της κοινωνίας, αφήνοντας «ξεκρέμαστους», όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες. «Η περιουσία περνάει σε μεγάλα συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού επεσήμανε ότι δεν είναι με τους «μπαταχτσήδες», εκτίμησε ότι οι πλειστηριασμοί θα φτάσουν τις 200.000.

«Η πορεία αύξησης των οφειλών που έχουν οι πολίτες είναι μη αναστρέψιμη», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπονομεύει το μέλλον της μεσαίας τάξης. «Λειτουργείτε ως τροχονόμος ισχυρών συμφερόντων», είπε προς την κυβέρνηση και χαρακτήρισε χαμηλού βεληνεκούς τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα στα τρία δάνεια που ρυθμίζεται ξανακοκκινίζει εντός 12 μηνών, οδηγώντας σε χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να στηρίξει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τονίζοντας ωστόσο, ότι αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση τα έχει προεισπράξει από έμμεσους φόρους. Επανέφερε δε, την πρόταση για νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι υπέρ των ευάλωτων δανειοληπτών και διερωτήθηκε εάν στην ψηφοφορία της Δευτέρας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επικρίνουν σήμερα την κυβέρνηση θα καταψηφίζουν τις διατάξεις που προβλέπουν πρόστιμα μέχρι και λουκέτα σε εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων σε περίπτωση που ακολουθούν αθέμιτες πρακτικές.

«Τα σπασμένα των πολιτικών σας ζητάτε για άλλη μια φορά να τα πληρώσουν οι πολίτες», σχολίασε προς τα κυβερνητικά έδρανα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;