Νέα σκληρότερα μέτρα ετοιμάζει η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν αποτύχει ξανά

Νέα μέτρα έχει στο συρτάρι της η κυβέρνηση, σε περίπτωση που αποτύχουν όσα ανακοινώθηκαν χθες και θα αρχίσουν να ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου.

Όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν εμβολιάστηκαν, από 13 Σεπτεμβρίου θα είναι μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Αν τα μέτρα αποτύχουν και δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, τότε έρχονται πιο σκληρά.

Η κυβέρνηση μετά την εγκληματική διαχείρηση της πανδημίας από το δεύτερο κύμα, βλέπει και το εμβολιαστικό της πρόγραμμα να καταρρέει και η μόνη αντανακλαστική της απάντηση θα είναι σκληρότερα μέτρα.

Δεν γίνεται λόγος για ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο μάλιστα απειλείται με βαριές απώλειες εφόσον παυθούν οι ανεμβολίστοι υγειονομικοί από τα νοσοκομεία. Οι απώλειες αυτές θα έχουν σε κάθε περίπτωση καταστροφικές συνέπειες.

Νέα μέτρα στο συρτάρι

Σχετικά με τα εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, τα σενάρια αυτά φαίνεται πως απομακρύνονται αυτή τη στιγμή.

Όμως το μοντέλο της Κύπρου είναι γνωστό και δεν περνάει αδιάφορο. Προβλέπει περιορισμούς ιδιαιτέρως αυστηρούς.

Στο μεταξύ, έχουν φουντώσει τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες. Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα μας απασχολήσουν. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να απέχουμε από κάθε κίνδυνο. Για να μην μπούμε πάλι σε περιπέτειες. Με ό,τι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πάντως τα μέτρα που ξεκινούν από Σεπτέμβριο να εφαρμόζονται είναι ήδη σκληρά και περιορίζουν σημαντικά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιασθεί θα πρέπει πλέον να μπουν σε νέα διαδικασία, καθώς για να προσέλθουν στη δουλειά τους θα πρέπει να κάνουν rapid test σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια έναντι 10 ευρώ το καθένα.

Από ένα rapid test την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- πλην εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές- θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου έναντι 10 ευρώ το τεστ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις