Νέα παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστολή κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλλε ο Βλάσης Τσιόγκας, ασκώντας κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη και κατηγορώντας τον πρόεδρο πως «αποδομεί την προηγούμενη ηγεσία και την ιστορία του κόμματος».

Ο Βλάσης Τσιόγκας ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019, αλλά σήμερα σημειώνει πως δεν έχει θέσε «σε ένα τέτοιο κόμμα και όργανα»…

Στη δήλωσή του ασκεί αιχμηρή κριτική και για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής αλλά και τις «απολύσεις» στελεχών που έχουν διαφορετική θέση από την κεντρική ηγεσία.

«Όλοι οι πετυχημένοι και μεγάλοι ηγέτες γράφτηκαν στην ιστορία γιατί κατάφεραν να ενώσουν και να συνθέσουν παρά τις διαφωνίες, η τιμωρία με κλείσιμο μέσων που ασκούν κριτική και απολύσεις όσων έχουν μία άλλη οπτική ανήκει σε άλλους χρόνους και χώρους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας αποχώρησαν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αποχώρησης του Βλάση Τσιόγκα:

«Σε ένα κόμμα που ο πρόεδρος του αποδομει την προηγούμενη ηγεσία και την ιστορία του κόμματος
Σε ένα κόμμα που τιμωρείται με απόλυση ή αποκλεισμό η διαφορετική γνώμη
Σε ένα κόμμα που τα όργανα έχουν διακοσμητικό ρόλο
Σε ένα κόμμα που αναζητά μόνο χειροκροτητες για μέλη
Σε ένα κόμμα που ο πρόεδρος του αναζητά μονίμως αόρατους εχθρούς
Σε ένα κόμμα που έφυγαν τα “βαρίδια” για να πάρουν θέση άλλα “βαρίδια”
Σε ένα κόμμα που χάνει 300.000 ψήφους μέσα σε έναν χρόνο και πανηγυρίζει
Σε ένα κόμμα που μονίμως διαιρεί και δεν συνθέτει.
Σε ένα κόμμα που συνεχίζει ο πρόεδρος να συντηρεί την τοξικότητα
Σε ένα κόμμα που τα όργανα για να συνεδριάσουν πρέπει να μαζεύουν υπογραφές τα μέλη.

Όλοι οι πετυχημένοι και μεγάλοι ηγέτες γράφτηκαν στην ιστορία γιατί κατάφεραν να ενώσουν και να συνθέσουν παρά τις διαφωνίες, η τιμωρία με κλείσιμο μέσων που ασκούν κριτική και απολύσεις όσων έχουν μία άλλη οπτική ανήκει σε άλλους χρόνους και χώρους.

Σε ένα τέτοιο κόμμα και όργανα δεν έχω καμία θέση πλέον. Υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Υ.Γ.: Υπηρέτησα το ΣΥΡΙΖΑ από πολλά πόστα όταν μου ζητήθηκε, είτε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019 είτε από άμισθες κομματικές και κυβερνητικές θέσεις πάντα με γνώμονα την συλλογική προσπάθεια και για το καλό του χώρου και της κοινωνίας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ