Νέα παρέμβαση Τραμπ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία: «Ξέρω καλά τον Βλαντίμιρ. Είναι καιρός να δράσει»

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, μέσω της πλατφόρμας του, της Truth Social, σε «άμεση κατάπαυση του πυρός» και διαπραγματεύσεις για να μπει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Θα έπρεπε να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και θα έπρεπε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις. Υπερβολικά πολλές ζωές χάθηκαν μάταια, υπερβολικά πολλές οικογένειες καταστράφηκαν και, αν αυτό συνεχισθεί, θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε κάτι πιο μεγάλο και πολύ χειρότερο», έγραψε υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία έχασε «με γελοίο τρόπο» 400.000 στρατιώτες και «πολύ περισσότερους αμάχους».

Στο μήνυμά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, διαβεβαίωσε επίσης ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «θα ήθελε να συνάψει μια συμφωνία» για να βάλει τέλος στον πόλεμο.

«Ο Ζελένσκι και η Ουκρανία θα ήθελαν να συνάψουν μια συμφωνία και να βάλουν τέλος στην τρέλα», έγραψε μετά τη συνάντησή του χθες, Σάββατο, στο Παρίσι με τον ουκρανό πρόεδρο.

«Ξέρω καλά τον Βλαντίμιρ. Είναι καιρός να δράσει. Η Κίνα μπορεί να βοηθήσει. Ο κόσμος περιμένει!», κατέληξε ο Τραμπ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!