Νέα δολοφονία πολιτικού στον Ισημερινό, 6 ημέρες πριν από τις εκλογές

Πολιτικός δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στον Ισημερινό, προτού καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα μετά τον φόνο ενός από τα φαβορί των προεδρικών εκλογών της Κυριακής 20ής Αυγούστου, ανακοίνωσε η παράταξή του.

Ο Πέδρο Μπριόνες, στέλεχος του κόμματος Επανάσταση Πολιτών (Revolución Ciudadana) του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017) στην επαρχία Εσμεράλδας, δολοφονήθηκε χθες, ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) η Λουίσα Γκονσάλες, υποψήφια της παράταξης για την προεδρία, κατά δημοσκοπήσεις μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης.

Η υποψήφια εξέφρασε «την αλληλεγγύη μου στην οικογένεια του συντρόφου Πέδρο Μπριόνες, νέου θύματος της βίας» στον Ισημερινό.

«Ο Ισημερινός ζει την πιο αιματηρή περίοδο» της ιστορίας του, τόνισε η κυρία Γκονσάλες, κατακεραυνώνοντας την «απόλυτη εγκατάλειψη» της χώρας από την «ανίκανη κυβέρνηση», καταγγέλλοντας ότι το κράτος «έχει αλωθεί από τις μαφίες».

Ούτε η αστυνομία, ούτε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο (δεξιά) επιβεβαίωσαν αμέσως την δολοφονία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή, ο Πέδρο Μπριόνες δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην κοινότητα Σαν Ματέο, από δυο άνδρες που κινούνταν με μοτοσικλέτα και μπόρεσαν να διαφύγουν.

Η Εσμεράλδας γειτονεύει με την Κολομβία.

Η νέα δολοφονία καταγράφεται λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα από αυτήν του κεντρώου υποψήφιου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, φαβορί των προεδρικών εκλογών, στην πρωτεύουσα Κίτο, την 9η Αυγούστου.

Ο πρώην δημοσιογράφος, 59 ετών, σταυροφόρος κατά της διαφθοράς, ο οποίος καταλάμβανε τη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε καθώς έφευγε έπειτα από προεκλογική συγκέντρωση.

Όταν ήταν δημοσιογράφος, είχε συμβάλει με έρευνά του να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Κορέα για διαφθορά. Ο κ. Κορέα, που ζει στο Βέλγιο, την πατρίδα της συζύγου του, που του έχει δώσει πολιτικό άσυλο, καταδικάστηκε ερήμην να εκτίσει 8 χρόνια κάθειρξη. Συνεχίζει πάντα να αρνείται ότι παρανόμησε.

Μετά τη δολοφονία του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, στον Ισημερινό κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λάσο επέρριψε την ευθύνη για τον φόνο του υποψήφιου στο οργανωμένο έγκλημα και διαβεβαίωσε πως «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία, ενώ έβδομος Κολομβιανός σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με τους σωματοφύλακες του υποψήφιου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1