Νέα διεθνής έρευνα – κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το 40% των πολιτών εκτιμά πως στη χώρα μας δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία

Στο πάτο της παγκόσμιας κατάταξης της αντίληψης της Δημοκρατίας βρίσκεται η χώρα μας, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση των πολιτών της, βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος των λιγότερο δημοκρατικών χωρών.

Η νέα διεθνής έρευνα, που είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας, αποτελεί ακόμη ένα χαστούκι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αποδεικνύει περίτρανα πως δεν ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές προσδοκίες των πολιτών. Αλλωστε, η κυβέρνηση εδώ και μήνες βάλλεται πανταχόθεν από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και ανεξάρτητους οργανισμούς.

Η έρευνα συνδέεται δε άρρηκτα και με τις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, που έχουν ως στόχο τη λογοκρισία και την καταστολή της ελευθεροτυπίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καθ’ όλα αποκαλυπτική παγκόσμια έρευνα με τίτλο Democracy Perception Index, η οποία μετρά τον δείκτη αντίληψης της δημοκρατίας, αν και οι Ελληνες πολίτες πιστεύουν κατά 96% πως η δημοκρατία είναι σημαντική, την ίδια στιγμή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρεί πως η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τέτοιο έλλειμμα δημοκρατίας, ώστε να κατατάσσεται στην τρίτη θέση των αυταρχικότερων χωρών.

Σοκαριστικά ευρήματα

Μέσω της -σοκαριστικής, αν μη τι άλλο- έρευνας οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους το πολίτευμά τους να είναι το δημοκρατικό και να απαντήσουν στο πόσο δημοκρατική πιστεύουν πως είναι η Ελλάδα. Το 40% των ερωτηθέντων -πάνω από ένας στους τρεις δηλαδή- εκτιμά πως στη χώρα μας δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν πολύ σημαντικό να υπάρχει.

Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, στον δείκτη της δημοκρατίας κατατάσσεται στην 49η θέση παγκοσμίως, σε σύνολο 52 χωρών. Είναι, με λίγα λόγια, τρίτη από το τέλος. Ποιες είναι οι μόνες χώρες που ξεπερνάμε;

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Βενεζουέλα. Μάλιστα, την Ελλάδα ξεπερνούν δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους η Ουγγαρία, η Νιγηρία, το Πακιστάν, η Ινδονησία, η Αργεντινή και η Αλγερία. Και εις ανώτερα…

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....