Νέα διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη

Θύμα διάρρηξης έπεσε ξανά η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αυτή τη φορά στο πατρικό της σπίτι στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.

Όπως μεταδίδει το documentonews.gr στο σπίτι δεν βρισκόταν κανείς με αποτέλεσμα οι διαρρήκτες να δράσουν ανενόχλητοι. Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι τοπικές αστυνομικές αρχές οι οποίες ερευνούν το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη έχει πέσει θύμα διάρρηξης. Το Σεπτέμβριο του 2020, άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη στην Ακρόπολη και αφαίρεσαν αρχεία και σημειώσεις που είχε στο αρχείο της, όπως επίσης και ένα μαύρο ντοσιέ που είχε από εκπαιδευτικό σεμινάριο του FBΙ.

Η διάρρηξη και οι καταγγελίες της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη είχε καταγγείλει τότε οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της για να βρεθούν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά από αυτούς, που την περίοδο που ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis την είχαν στοχοποιήσει, ενώ δεν απέκλειε το γεγονός κάποιοι να αποπειραθούν ακόμη και να την εκβιάσουν. Όπως είχε αναφέρει μάλιστα στους αστυνομικός, ότι η διάρρηξη απέβλεπε στο να την απειλήσουν και να την τρομάξουν, ενώ η ίδια ένιωθε ότι εισβάλλοντας στον προσωπικό της χώρο κάποιοι της στέλνουν μήνυμα ότι όχι μόνο δεν έχει προστασία, αλλά διαφημίζουν το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς τιμωρία

Το εντυπωσιακό με εκείνη τη διάρρηξη ήταν το γεγονός ότι το σπίτι της ήταν εντελώς αφύλακτο παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη είχε ζητήσει επανειλημμένα 24ωρη φύλαξη όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, η φύλαξη που τους είχε παρασχεθεί ήταν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ, ενώ την περίοδο που απουσίαζε για τις θερινές διακοπές της δεν υπήρχε καθόλου φύλαξη.

Η αναφορά από διεθνές δίκτυο ερευνητών δημοσιογράφων

Η διάρρηξη τότε στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη είχε λάβει και διεθνείς διαστάσεις. Το Δίκτυο Ερευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) μια κοινοπραξία ερευνητών δημοσιογράφων που έχει συμμετάσχει σε κορυφαίες έρευνες παγκοσμίως όπως τα Panama Papers, τα Pandora Papers κτλ., είχε παραθέσει σχετικό δημοσίευμα το οποίο είχε προκαλέσει αίσθηση διεθνώς και σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ