Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Το… 58,1% που «πληγώνει» τη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 20,6% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΝΔ 32,9%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 12,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%, ΚΚΕ 8,3%, Σπαρτιάτες 1,9%, Ελληνική Λύση 6%, Νίκη 2,7%, Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, ΜέΡΑ25 2,1%, Νέα Αριστερά 1,9%, Άλλο 2,7%, Λευκό, άκυρο 1,2%, Δεν θα ψηφίσω 2,1%, Αναποφάσιστοι 13,1%.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 38,8% θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για ένα νέο δεξιό κόμμα δίπλα στη Νέα Δημοκρατία, με το 13,9% να δηλώνει πως θα το ψήφιζε. Επιπλέον, το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόμμα που θα ιδρύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων, το 48,1% είναι υπέρ και το 49,8% κατά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ υποστηρίζουν κατά κυρίαρχο ποσοστό την ιδέα του γάμου των ομόφυλων, ενώ ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν έντονη αντίθεση, με το 58,1% να είναι αρνητικό. Συνολικά, το 68,9% αντιτίθεται στη δυνατότητα υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ το 29,6% υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό.

Τέλος, όσον αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, το 56,2% πιστεύει ότι η ίδρυσή τους θα αναβαθμίσει το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το 40,7% διαφωνεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...