Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Το… 58,1% που «πληγώνει» τη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 20,6% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΝΔ 32,9%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 12,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%, ΚΚΕ 8,3%, Σπαρτιάτες 1,9%, Ελληνική Λύση 6%, Νίκη 2,7%, Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, ΜέΡΑ25 2,1%, Νέα Αριστερά 1,9%, Άλλο 2,7%, Λευκό, άκυρο 1,2%, Δεν θα ψηφίσω 2,1%, Αναποφάσιστοι 13,1%.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 38,8% θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για ένα νέο δεξιό κόμμα δίπλα στη Νέα Δημοκρατία, με το 13,9% να δηλώνει πως θα το ψήφιζε. Επιπλέον, το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόμμα που θα ιδρύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων, το 48,1% είναι υπέρ και το 49,8% κατά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ υποστηρίζουν κατά κυρίαρχο ποσοστό την ιδέα του γάμου των ομόφυλων, ενώ ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν έντονη αντίθεση, με το 58,1% να είναι αρνητικό. Συνολικά, το 68,9% αντιτίθεται στη δυνατότητα υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ το 29,6% υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό.

Τέλος, όσον αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, το 56,2% πιστεύει ότι η ίδρυσή τους θα αναβαθμίσει το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το 40,7% διαφωνεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών