Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για την Νέα Δημοκρατία – «Φόβος, οργή και απογοήτευση» (pics)

Τον προβληματισμό των πολιτών για την πορεία της χώρας, αλλά και τα συναισθήματα φόβου και απογοήτευσης για την κακή οικονομική κατάστασή τους καταγράφουν οι τάσεις σε δημοσκόπηση της MRB που παρουσάσε το real.gr.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι πολίτες θεωρούν ότι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: πληθωρισμός/ακρίβεια με 62,4 %, υγεία/περίθαλψη με 43,1 % και ανεργία με 29,2 %.

Η λέξη «φόβος» με ποσοστό 51 % εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «οργή» με 49,6 % και η «παραίτηση/απογοήτευση» με 39,5 %.

Όσον αφορά στους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 65 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 10,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 64,7 % απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 9,7 % απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 24,9 % και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,1 %. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,1 %, το ΚΚΕ 7,6 %, η Ελληνική Λύση 7,3 %, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6 %, το ΜέΡΑ 25 2,9 %, η Νίκη 2,9 %, η Φωνή Λογικής 2,7 %, η Νέα Αριστερά 1,9% και οι Πατριώτες 1,8 %.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9 % των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» είναι στο 16,3 %. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 11,5 % και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 4,8 %.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 54,5 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5 %. το ΠΑΣΟΚ 5,1 %, η Ελληνική Λύση 3,3 %, το ΚΚΕ 2,3 %, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1 %. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 14,7 %. Η επιλογή «Άλλο κόμμα» 1,8 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ποσοστό 7,7 %.

Οι τάσεις της MRB καταγράφηκαν στο χρονικό διάστημα από 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...