Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για την Νέα Δημοκρατία – «Φόβος, οργή και απογοήτευση» (pics)

Τον προβληματισμό των πολιτών για την πορεία της χώρας, αλλά και τα συναισθήματα φόβου και απογοήτευσης για την κακή οικονομική κατάστασή τους καταγράφουν οι τάσεις σε δημοσκόπηση της MRB που παρουσάσε το real.gr.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι πολίτες θεωρούν ότι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: πληθωρισμός/ακρίβεια με 62,4 %, υγεία/περίθαλψη με 43,1 % και ανεργία με 29,2 %.

Η λέξη «φόβος» με ποσοστό 51 % εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «οργή» με 49,6 % και η «παραίτηση/απογοήτευση» με 39,5 %.

Όσον αφορά στους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 65 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 10,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 64,7 % απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 9,7 % απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 24,9 % και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,1 %. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,1 %, το ΚΚΕ 7,6 %, η Ελληνική Λύση 7,3 %, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6 %, το ΜέΡΑ 25 2,9 %, η Νίκη 2,9 %, η Φωνή Λογικής 2,7 %, η Νέα Αριστερά 1,9% και οι Πατριώτες 1,8 %.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9 % των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» είναι στο 16,3 %. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 11,5 % και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 4,8 %.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 54,5 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5 %. το ΠΑΣΟΚ 5,1 %, η Ελληνική Λύση 3,3 %, το ΚΚΕ 2,3 %, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1 %. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 14,7 %. Η επιλογή «Άλλο κόμμα» 1,8 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ποσοστό 7,7 %.

Οι τάσεις της MRB καταγράφηκαν στο χρονικό διάστημα από 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;