Νέα δημοσκόπηση: Η Πλεύση χάνει έδαφος – Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζεται – Μπαίνει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Με νέα άνοδο για τη Νέα Δημοκρατία και έντονες ανακατατάξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης, δημοσιοποιήθηκε η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα σκαρφαλώνει στο 30,2%, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σχεδόν 3 μονάδων σε σχέση με την περίοδο των κινητοποιήσεων για την τραγωδία των Τεμπών, όταν βρισκόταν στο 27,3%. Το αποτέλεσμα καταγράφει σαφή πολιτική ανάκαμψη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Πλεύση Ελευθερίας, αν και παραμένει δεύτερη δύναμη, υποχωρεί στο 14,2%, χάνοντας σχεδόν μία μονάδα, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 14%, καλύπτοντας τη διαφορά και αμφισβητώντας πλέον ανοιχτά τη δεύτερη θέση. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,5 μονάδα, ανακτώντας πολιτικό έδαφος.

Ακολουθούν:

  • ΚΚΕ με 8,7%
  • Ελληνική Λύση με 8,6%
  • ΣΥΡΙΖΑ στο 6,1%, δείγμα σοβαρής πολιτικής αποδυνάμωσης

Οριακά εντός Βουλής εμφανίζονται η Νίκη (3,1%) και το Κίνημα Δημοκρατίας (3%).

Πρόθεση ψήφου:

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 22,6%, ενισχυμένη κατά 1,5 μονάδα, έναντι:

  • Πλεύσης Ελευθερίας: 10,6%
  • ΠΑΣΟΚ: 10,5%
  • ΚΚΕ και Ελληνική Λύση: 6,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: μόλις 4,6%, αποτυπώνοντας την πιο χαμηλή του επίδοση σε έρευνα μεγάλης εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

Τα δεδομένα της μέτρησης προοιωνίζονται πολιτικές ανατροπές με τη ΝΔ να εκμεταλλεύεται τη φθορά των άλλων και να παγιώνει στρατηγική υπεροχή, ενώ η αντιπολίτευση διασπάται, αποδυναμώνεται και αδυνατεί να διαμορφώσει πειστική εναλλακτική.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.